Politie Gelderland-Zuid

Voorbereiding Politiedag 2007 in volle gang

Regionaal, 27-09-2007 o Door medewerkers van de Politie Gelderland-Zuid wordt momenteel druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de politiedag die op zaterdag 13 oktober wordt gehouden.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren, toen de drie Gelderse korpsen een gezamenlijk evenement presenteerden, zal de politiedag 2007 in ieder korps afzonderlijk worden georganiseerd.
In de regio Gelderland-Zuid is gekozen voor activiteiten bij de politiebureaus in Wijchen en in Tiel. Het centrale thema voor de politiedag is dit jaar Beleef het zelf en richt zich vooral op jongeren om ze te bewegen in de nabije of verre toekomst, afhankelijk van hun leeftijd, te kiezen voor het politievak. Enkele activiteiten zijn daar op specifiek gericht.

Speeddaten

Een belangrijke activiteit in dit kader is speeddaten. Jongeren kunnen gesprekken aangaan met ervaren politiemensen die hun alles over het vak, en de opleiding daarvoor kunnen vertellen. De dag zal worden begonnen met een werkontbijt met politiemensen en jongeren die zich daarvoor via de internetsite van de politie hebben opgegeven.

Spectaculair

Tijdens de politiedag zijn ook spectaculaire demonstraties te zien met politiehonden. Zij zullen laten zien hoe ze een verdachte snel tot staan kunnen brengen. Ook zullen politieagenten op mountainbikes spectaculaire staaltjes van hun kunnen laten zien. Er zullen ook een groot aantal voertuigen van politie en Koninklijke Marechaussee worden geshowd.

Iedereen is op 13 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de politiebureaus in Wijchen, op de Mr. Van Coothlaan, en Tiel op de Prinses Beatrixlaan.
(03)