Ingezonden persbericht


Wooncultuur van de Gouden Eeuw komt tot leven in het Rembrandthuis Activiteiten tijdens de Week van de geschiedenis (13 t/m 21 oktober 2007)

De Week van de Geschiedenis (13 t/m 21 oktober 2007) staat dit jaar in het teken van 'Wonen in Nederland'. In Museum Het Rembrandthuis kunt u zien waar Rembrandt van Rijn woonde en veel van zijn meesterwerken maakte. Het museum organiseert in het kader van de Week van de Geschiedenis diverse activiteiten die de wooncultuur van de Gouden Eeuw tot leven brengen.

Lezing Wonen in de Gouden Eeuw Zondag 14 oktober om 14.00 uur

Een lezing door dr. Jet Pijzel-Dommisse, conservator bij het Haagse Gemeentemuseum en expert op het gebied van de 17de-eeuwse wooncultuur. Na afloop is er een rondleiding door het vroegere woonhuis van Rembrandt. Lezing en rondleiding zijn gratis, exclusief entree voor het museum. Reserveren is noodzakelijk en kan tot 11 oktober.

Kinderactiviteiten

Ontmoet Rembrandt in het Rembrandthuis! Woensdag 17 oktober om 14.00 uur

Ga mee met een rondleiding door Rembrandts vroegere woonhuis en ontdek van alles over het leven en wonen in de 17de eeuw. Waar sliepen Rembrandt en zijn familie, hoe zag de keuken er uit en waar was de badkamer? De rondleiding is gratis, exclusief entree voor het museum. Reserveren is noodzakelijk.

Speurtocht door het huis van Rembrandt Dagelijks van 10 tot 16 uur

Met deze spannende speurtocht maak je een wandeling door de kamers van het vroege woonhuis van Rembrandt. Er is van alles te zien; aan de hand van leuke vragen en opdrachten beleef je de 17de eeuw. De speurtocht is gratis, exclusief entree voor het museum. Reserveren is NIET nodig.

Reserveren kan via 020 5200400 of museum@rembrandthuis.nl.