Ingezonden persbericht


Persbericht

Solo's op locatie in Friesland: twee premières

Dansgroep Krisztina de Châtel

PREMIÈRE zaterdag 13 oktober 2007, Friesland
Speelperiode zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2007

Tijdens de Friese editie van de Dansweek 2007 worden twee nieuwe solo's van Dansgroep Krisztina de Châtel gepresenteerd. Op zaterdag 13 oktober a.s. om 11.00 uur gaan Boerka in landschap en Solo in perspectief tegelijkertijd in première, de eerste solo in Museum Belvédère in Heerenveen, de tweede in Museum aan de A7 in Drachten. Voor ieder museum een unieke solo én een unieke danseres; het publiek heeft vier kansen om de solo's te zien in het weekend van 13 en 14 oktober.

Boerka in landschap

Choreografe Krisztina de Châtel koos voor Museum Belvédère in Heerenveen waar danseres Francesca Monti - op spitzen en gehuld in boerka - tegen een oneindige Hollandse horizon de museale ruimte aftast. Museum Belvédère biedt als danslocatie letterlijk en figuurlijk een prachtig uitzicht. Boerka in landschap wordt live begeleid door violiste Heleen Hulst met een selectie solowerken voor viool en altviool van de Hongaarse componist György Kurtág.

Solo in perspectief

Choreograaf Massimo Molinari heeft gekozen voor Museum aan de A7 in Drachten. Danseres Sita Ostheimer wordt gevangen door het puntachtige karakter van het gebouw en vertrekt steeds opnieuw om een nieuw perspectief te zoeken. Het publiek kan de veelzijdige solo van alle kanten bekijken: van boven en beneden, van binnen en buiten.

Dansen op Locatie in Friesland

Speciaal voor de Dansweek hebben vier theaters, vier musea, Galili Dance en Dansgroep Krisztina de Châtel de krachten gebundeld tot één uniek dansevenement. Dansen op Locatie in Friesland biedt vier premières van solo's die worden gedanst in vier verschillende musea in Friesland. Gekozen is voor museale locaties waar het lijnenspel van architectuur en landschap samensmelt met de dans.

Speellijst

Boerka in landschap
13 oktober Museum Belvédère Heerenveen 11.00 en 13.00 uur 14 oktober Museum Belvédère Heerenveen 11.00 en 13.00 uur

Adres:
Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen 0513 - 644 999, www.museumbelvedere.nl

Solo in perspectief
13 oktober Museum aan de A7, Drachten 11.00 en 13.00 uur 14 oktober Museum aan de A7, Drachten 11.00 en 13.00 uur

Adres:
Museum aan de A7, Lavendelheide 15, Drachten
0513 - 515 647, www.museumdrachten.nl

Passepartout

De locaties voor de solo's van Itzik Galili zijn het Fries Museum in Leeuwarden en Museum Martena in Franeker. Deze solo's worden ook op zaterdag 13 en zondag 14 oktober gedanst, om 15.00 en 17.00 uur. Met een passepartout en een dansroute kan het publiek alle vier de solo's bezoeken. Kaartverkoop en meer informatie over Dansen op Locatie in Friesland onder meer via Schouwburg De Lawei: www.lawei.nl.

www.dechatel.nl

Voor meer informatie, interviewverzoeken en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Nicolet Jansen, publiciteit, telefoon 020-669 5755, nicolet@dechatel.nl

---- --