Gemeente Dordrecht


Tachtig nieuwbouwprojecten te zien op Woondag


1-10-2007

Woondag, zaterdag 13 oktober De Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) houden op zaterdag 13 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur voor de vijfde keer een Woondag.

Als locatie is ditmaal gekozen voor het bouwterrein van de nieuwbouwwijk De Volgerlanden aan de Laan van Welhorst in Hendrik-Ido-Ambacht. Er is informatie te krijgen over koop- en huurwoningen in de regio, in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Het accent ligt op het nieuwbouwaanbod. Bezoekers zijn op de Woondag welkom in de `Volgerlandenstraat', met alle nieuwbouwplannen van de wijk De Volgerlanden, een `corporatiestraat', waar alle woningbouwcorporaties zich presenteren met hun koop- en huuraanbod, en een straat met het aanbod van makelaars en projectontwikkelaars.

Drechtstedenhuis

Het Drechtstedenhuis op de Woondag presenteert alle Drechtsteden onder één dak. In de huiskamer van het Drechtstedenhuis komen bezoekers te weten waarom het prettig wonen is in de Drechtsteden. Via `touchscreens' kunnen mensen filmpjes en presentaties bekijken van welzijns-, sport- en recreatievoorzieningen en de woonomgeving in de Drechtsteden. Medewerkers van de Drechtsteden geven informatie over alles wat de regio voor woningzoekenden in petto heeft. Denk bijvoorbeeld aan de groene polders, parken en natuur- en recreatiegebieden in en rond de Drechtsteden. In de tuin bij het Drechtstedenhuis beleven bezoekers de natuur uit de Biesbosch, met wilgebomen, houtschors en riet uit de nabijgelegen Hollandse Biesbosch.

Meedenken over toekomstig woningaanbod

Wat moet er volgens bezoekers van de Woondag veranderd worden in het wonen en woningbouwaanbod in de Drechtsteden? Zijn er genoeg woningen voor starters? Of zijn er juist extra woningen nodig voor ouderen? Moeten er duurdere woningen bij komen in de Drechtsteden of juist niet? Bezoekers kunnen hier hun ideeën over geven, al dan niet voor de camera. De reacties die voor de camera worden gegeven, zijn direct daarna terug te zien op een groot tv-scherm in het Drechtstedenhuis. De Drechtsteden gebruiken de reacties als input voor de regionale woonvisie voor 2010 - 2015. Het is de bedoeling om alle ideeën zoveel mogelijk te benutten voor de ontwikkeling van de regionale woonvisie.