Politie Midden- en West Brabant

Team Mark en Dintel doet mee aan Landelijke Politiedag

OUDENBOSCH, 2 oktober 2007

Politieteam Mark en Dintel doet mee aan de landelijke politiedag

OUDENBOSCH: zaterdag 13 oktober aanstaande organiseert de politie in het hele land open dagen in het kader van de landelijke politiedag met dit jaar als thema Werving en Selectie. In Oudenbosch vinden alle activiteiten plaats in en rondom het politiebureau aan de Bosschendijk 187. Er zijn diverse demonstraties en informatiestands. De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Het team Mark en Dintel werkt graag mee aan dit evenement om de burgers te laten zien hoe de politie, in dit veel omvattend gebied, met partners samenwerkt aan een veilige en leefbare omgeving. De open dag is een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de politie.

Werving en Selectie
De landelijke politiedag staat in het teken van Werving en Selectie omdat de politie Midden en West Brabant op zoek is naar nieuwe medewerkers. Heb je hart voor de maatschappij, wil je problemen oplossen, de rust herstellen, maar durf je ook in te grijpen als dat nodig is? Ben jij integer, resultaatgericht, vakbekwaam en klantgericht? Dan zoeken wij jou!

Het aantrekkelijke van het politieonderwijs is dat je leren en werken met elkaar combineert. Je leert op de Politieacademie en past de theorie toe binnen ons korps. Heb je interesse in een baan bij de politie laat je dan uitgebreid voorlichten op de landelijke politiedag!

Demonstraties
De bikers laten zien hoe zij hun fiets gebruiken bij een achtervolging of voor hun bescherming. In de middag komt het Arrestatieteam in actie en geeft een spectaculaire en explosieve demonstratie. Daarnaast tonen ook de politiehonden hun kunsten. Verder is te zien hoe een persoon uit zijn auto wordt bevrijd die bekneld zit na een aanrijding. Ook de brandweer geeft een demonstratie. Tot slot landt om 13.30 uur een politiehelikopter op het terrein.

Informatiestands en voertuigen
Verschillende disciplines zijn aanwezig waaronder het team Forensisch Technisch Onderzoek (FTO), Veldpolitie, Noodhulp, Courage en de Gemeenschappelijke Meldkamer. Verder kunnen belangstellenden verschillende politievoertuigen zoals een ME-bus, een arrestantenbus, een pantserwagen, een motor, een jeep met politieboot, een videosurveillance auto, een radarwagen, een gepantserde Mercedes die ingezet wordt voor de beveiliging van het Koninklijk Huis en een helikopter bezichtigen.

Partners
De politie staat er niet alleen voor en werkt veel samen met ketenpartners. Ook een aantal van deze partners presenteert zich op deze dag zoals de GGD, Veilig Verkeer Nederland en Rode Kruis. Verder zijn collegas uit België en Luxemburg aanwezig met o.a. een waterwerper.

Op de website www.politiemwb.nl, vindt u meer informatie over alle open dagen die in het kader van de politiedag in de regio MW-Brabant georganiseerd worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk / Eefje Klijberg