Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland



Studiedag 'Heeft reïntegratie ook uw aandacht?' op 13 oktober 2007

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Het programma van de al eerder aangekondigde studiedag 'Heeft reïntegratie ook uw aandacht?' is inmiddels bekend. Deze studiedag vindt plaats op zaterdag 13 oktober 2007. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Studiedag

Veel mensen met een handicap of chronische ziekte zijn door hun handicap of ziekte hun baan kwijtgeraakt of kunnen geen of moeilijk baan vinden. Vaak willen of moeten zij weer werken, maar lopen ze tegen allerlei problemen op: ander soort werk nodig, het krijgen van werkplekaanpassingen en de angst om definitief de (WAO) uitkering kwijt te raken. Belangenorganisaties kunnen echter hun leden helpen om met de mogelijkheden die ze hebben, weer aan het werk te gaan.

Ondersteunen van eigen leden

Belangenorganisatie kunnen de leden hiermee ondersteunen. Een aantal van de lidorganisaties van de CG-Raad is al actief op dit gebied. Zij komen tijdens de studiedag vertellen hoe ze dit aanpakken en welke kansen zij zien en benutten. U krijgt handreikingen aangeboden om ook dergelijke projecten vanuit uw organisatie (of met anderen) op te zetten.

Hulp bij het opzetten

Bij het UWV kan uw organisatie steun krijgen om uw leden weer op weg te helpen. Zij zien het belang om de expertise van een belangenorganisatie in te zetten bij het vinden van de juiste plek. Daarom komen zij vertellen wat zij voor uw organisatie kunnen doen. Daarnaast zullen zij omschrijven welke mogelijkheden werkgevers hebben.

Programma

U bent van harte welkom op zaterdag 13 oktober 2007 van 10.30 14.30 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. De CG-Raad organiseert deze studiebijeenkomst in het kader van het programma Leden informeren Leden. Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 10.30 uur

Zaal open, koffie en thee

10.30 10.40 uur

Opening door de dagvoorzitter Fini de Paauw, voorzitter van de CG-Raad

10.40 11.00 uur

Reïntegratie binnen de Nierpatiënten Vereniging Nederland inleiding door Vincent van Koersveld, projectleider

11.00 - 11.20 uur

'Positief werkt', aandacht voor Sociale Activering en Reïntegratie bij de HIV Vereniging Nederland inleiding door Ronald Brands, beleidsmedewerker

11.20 11.35 uur

Koffiepauze

11.35 11.55 uur

Reïntegratie binnen de Reumapatiëntenbond door de heer Ton van Hout projectcoördinator en Anja Ammerlaan, ervaringsdeskundige.

11.55 12.55 uur

Lunch

12.55 13.05 uur

Voorbeeld van een toekomstige aanpak? Vincent van Koersveld

13.05 13.20 uur

Leerpunten voor organisaties van mensen met een handicap en/of chronisch zieken en mogelijk perspectief door Janny Lagendijk, senior beleidsmedewerker Arbeid en Sociale zekerheid CG-Raad

13.20 13.35 uur

Reactie van het UVV door Martin Harms, directeur

13.35 14.15 uur

Plenaire discussie en afsluiting

Deelnemen

Deze studiebijeenkomst is bedoeld voor mensen die voor de lidorganisaties van de CG-Raad betrokken zijn bij scholing en toerusting van hun eigen leden. Per lidorganisatie kunnen maximaal vier mensen deelnemen. Deelname aan de studiemiddag is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Nadere informatie kunt u krijgen bij: Sonja Stoel via directiesecretariaat@cg-raad.nl of 030-2916637 (behalve op woensdagen).

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

(Geplaatst: 3 oktober 2007)

---