Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SCIENCE CENTER NEMO
4 oktober 2007

Zoek je balans bij NEMO tijdens de herfstvakantie

Evenwichtige theatervoorstellingen en 50 jaar zweven in de ruimte

In de herfstvakantie van zaterdag 13 tot zondag 28 oktober organiseert science center NEMO te Amsterdam weer veel extra activiteiten. Spannende workshops, een spectaculaire kabelfiets en waanzinnige voorstellingen.

Evenwichtige theatervoorstelling
De splinternieuwe theatervoorstelling van NEMO zit vol met wiebelige weetjes over evenwicht en balans. Een bezem die vanzelf blijft staan, een zwevende karaf en een paraplu die balanceert in een fles. Zijn het goocheltrucs?

50 jaar Ruimtevaart
De unieke tentoonstelling 50 jaar Ruimtevaart neemt de bezoeker mee op ruimtereis van 1957 tot nu. Henk Stroo was 11 jaar toen hij in 1957 aan de radio gekluisterd zat. De Sovjet Unie lanceerde de kunstmaan Sputnik1 en een vurige hobby werd geboren. 50 jaar en vele spectaculaire ruimtevaartgebeurtenissen verder, exposeert Stroo zijn privé-collectie in science center NEMO. Beroemde ruimtevaarders, unieke foto's van onder meer het hondje Laika, spectaculaire technologieën, de eerste ruimtevrouw en de landing op de maan: alle belangrijke hoogte- en dieptepunten op chronologische volgorde. De tentoonstelling staat tot 30 oktober bij NEMO.

Herfstvakantieactiviteiten
Naast de nieuwe theatervoorstelling en de tentoonstelling over 50 jaar ruimtevaart zijn er tijdens de herfstvakantie nog veel meer vrolijke en spannende activiteiten voor jong en oud:

Voorstelling Vrolijke Vonken: je haren overeind in een knetterende voorstelling over statische elektriciteit. Workshop Haal-Maar-Uit-Elkaar-Lab: hoe ziet een radio er van binnen uit? Workshop Test-Lab: kinderen maken en testen een zeilboot. NEMO zorgt voor de wind. Workshop Elektro-Lab: bouw stroomschakelingen van elektriciteit in het Elektro-Lab. Workshop Proef-Lab: maak je eigen energiedrank en ontdek de geheimen van deze dorstlesser. Meet & Greet met TV-held Dexter: ontmoet de eigenwijze uitvinder van Cartoon Network en zijn zusje Dee Dee (17 t/m 19 oktober) Travelkids in Thailand: jonge wereldreizigers vertellen via een live-verbinding over hun avonturen aan de andere kant van de wereld. De live sessie van 23 oktober bijwonen kan door aanmelding via www.e-NEMO.nl

De entreeprijs is voor iedereen van 4 jaar en ouder ¤ 11,50. Alle extrra's zijn gratis voor bezoekers van NEMO. Voor een volledig overzicht van de activiteiten zie: www.e-NEMO.nl

Over science center NEMO
Science center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na een dagje NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, hoe je mobieltje werkt en nog veel meer. Science center NEMO bestaat 10 jaar.

--- einde persbericht ---

Noot voor de redactie (