Gemeente Hardenberg

Bladhekken voor het verzamelen van afgevallen bladeren

Ook dit herfstseizoen plaatst de gemeente Hardenberg weer op diverse locaties bladhekken voor het verzamelen van afgevallen blad.

In totaal worden binnen de bebouwde kom 70 bladhekken geplaatst, waarin vanaf zaterdag 13 oktober het van gemeentelijke bomen afkomstig blad uit uw tuin kan worden gedeponeerd. Het gaat dus uitsluitend om blad afkomstig van gemeentelijke bomen, het storten van tuin en ander (groen) afval of blad verpakt in plastic (vuilnis) zakken in de bladhekken is niet toegestaan. Dit met het oog op het gescheiden aanbieden van het blad bij een verwerkingsbedrijf.

De bladhekken worden één tot twee keer per week door de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Hardenberg leeggehaald. De plaatsing van bladhekken betekent dat verzameld blad dat buiten de bladhekken wordt gestort op grasvelden of in bermen, niet meer door de gemeente wordt opgehaald. Ook is het belangrijk te weten dat, als de bladhekken vol zijn, er geen blad naast de bladhekken gestort wordt omdat dit het legen van de bladhekken bemoeilijkt. Ook is de kans groot dat het blad dan weer in uw eigen of andermans tuin waait. De bladhekken blijven uiterlijk tot week 51 staan.

Wilt u weten waar een bladhek bij u in de buurt staat? Klik dan hier.

Voor vragen, klachten of opmerkingen kunt u overdag tot 17.00 uur terecht bij het meldpunt Openbare Ruimte, telefoon 0523-271010