Politie Gelderland-Zuid


Speeddaten met de politie


Uitgangspunt voor een spannende zaterdag


Regionaal, 05-10-2007 * Op zaterdag 13 oktober is het mogelijk om in zeer korte tijd veel te weten te komen over de politie en over de mogelijkheid om bij de politie te komen werken. Dan zijn namelijk zeer ervaren politiemensen beschikbaar om jongeren op alle vragen antwoord te geven.


Onder de noemer "speeddaten" kan iedereen terecht in de politiebureaus in Wijchen en in Tiel. Deze activiteit maakt deel uit van de spectaculaire politiedag die op zaterdag de 13e wordt gehouden. Tussen 10.00 en 16.00 uur vertellen agenten uit de praktijk wat het vak van politieman/vrouw zo boeiend maakt. Kom dus en schrijf je in.


Fysieke training


Een vraag die vaak aan de orde komt is wat de fysieke training inhoudt die iedere agent moet ondergaan en die ook tijdens de politieloopbaan regelmatig terugkomt. In een sporthal, dicht bij het politiebureau, zet het politie-trainingscentrum een parcours uit met een aantal testonderdelen zoals aankomende agenten die moeten afleggen. Dit wordt zowel in Tiel als in Wijchen begeleid door politietrainers. Proef en voel op deze manier wat zo'n test inhoudt. Je kunt ook een persoonlijk trainingsadvies vragen. Sportschoenen meenemen dus!


Allerlei voertuigen


Natuurlijk ontbreken ook onze politievoertuigen niet. Je kunt in Wijchen in een pantserwagen kijken en je kunt zelfs voelen hoe een volledige ME-uitrusting zit. Laat je fotograferen op een politiemotor in Tiel.


Dit, en nog veel meer, is te zien en te doen in Wijchen op het politiebureau aan de Mr. Van Coothlaan en in Tiel op het politiebureau aan de Prinses Beatrixlaan.
(03)