Gemeente Duiven


Vroom en Dreesman in Duiven?

---

Ja, zo'n 100 jaar geleden waren er diverse leden van de geslachten Vroom en Dreesman in Duiven. Zij studeerden bij het instituut Geubbels. Ook namen zoals Terwindt, Verbunt en niet te vergeten Van Nispen prijkten op de leerlingenlijst van de jongenskostschool te Duiven.

Deze zaken en vele andere kunt u vinden bij het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg die onder andere de historische en grotendeels openbare archieven van de gemeenten Duiven, Rijnwaarden en Westervoort beheert in het archief van de gemeente Duiven. De archiefdienst houdt zaterdag 13 oktober 2007 tijdens de Nationale Archievendag open huis in het gemeentehuis van Duiven.

Ook zullen de historische verenigingen uit de bovengenoemde gemeenten hun activiteiten en contacten met de archieven presenteren. Verder laten we zien wat er te vinden is voor genealogisch - en historisch onderzoek, zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten en het scannen er van voor beschikbaarstelling op onze website. Tevens presenteren we de resultaten van onderzoeken van (amateur) historici uit de Liemers in de vorm van brochures en boeken.

Medewerkers laten u kennis maken met diverse werkzaamheden van het archief zoals bijvoorbeeld invoeren van namen in databases. Specialisten zullen u laten zien hoe u een genealogisch onderzoek verricht en hoe u bijv. een kwartierstaat kunt maken met behulp van de PC. Ook kunt u een bezoek brengen aan de archiefkluis, die normaal voor publiek gesloten is en waar de vele archiefstukken van de gemeenten, maar ook van de kerken bewaard worden. Enkele topstukken zijn de kerkboeken van Groessen (1692), Loo (1651) en Duiven (1856), maar ook van Herwen en Aerdt, Pannerden, Lobith en Westervoort zijn er exemplaren in bewaring.

Het archief is op 13 oktober geopend van 10.00 uur tot en met 14.00 uur.

U kunt ons vinden in het gemeentehuis Kastanjelaan 3 te Duiven.

Voor informatie kunt u bellen met G.H. van Hunen en wel op maandag te Duiven 0316- 297291 en op dinsdag te Zevenaar 0316-595147 of op onze website www.liemersverleden.nl onder archieven.