Landelijke Politiedag zaterdag 13 oktober 2007

09/10/2007 11:04



VTS Politie Nederland



Onder het motto 'Beleef het zelf!' is dit jaar de Landelijke Politiedag vooral een doe en kijk spektakel voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Tevens is er veel aandacht voor werving.

Vrijwel alle politiekorpsen verzorgen demonstraties en andere activiteiten die bezoekers een kijkje achter de schermen van het politiewerk geven. Zo zijn er demonstraties van o.a. arrestatieteams, hondengeleiders, de technische recherche en politie biketeams waaraan geïnteresseerden ook zelf vaak deel kunnen nemen. Geïnteresseerden in een baan bij de politie worden dit jaar op hun wenken bediend. De politie zet tijdens de dag extra mensen en middelen in om informatie te verstrekken over de grote verscheidenheid aan banen en opleidingsmogelijkheden.

Alle informatie over de Landelijke Politiedag bij u in de buurt is te vinden op www.politiedag.nl. Om de politiedag onder de aandacht van jongeren te brengen werd een succesvolle virale campagne ontwikkeld. Via de website www.moetenwejekomenhalen.nl kunnen mensen virtueel worden opgehaald door het AT. De website werd binnen twee weken al meer dan 21.000 keer bekeken.





http://www.politiedag.nl