Politie Haaglanden

Extra Persbericht 9 oktober

Haaglanden, 09-10-2007

Spektakel tijdens open dag politiebureaus
Haaglanden Burgers die altijd al wilden weten hoe het er bij de politie aan toegaat, kunnen zaterdag 13 oktober hun hart ophalen. Politie Haaglanden houdt die dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur haar jaarlijkse open dag. Het publiek is van harte welkom om aan politiebureaus in de regio een kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens deze Landelijke Politiedag leggen politiemensen van agent tot rechercheur en van telefoniste tot administratief medewerker - uit wat hun werk inhoudt en wat het voor hen betekent. Bovendien zijn bij een aantal bureaus spectaculaire demonstraties te zien. Dit alles onder het thema: Werken bij de politie doe je nooit alleen.

Wat is er te doen?
Bij alle opengestelde bureaus kunnen diverse voertuigen worden bekeken: politiemotoren, surveillanceautos, arrestantenbussen, radarwagens, milieubussen, jeeps, manschappenwagens van de Mobiele Eenheid, etc.
In Rijswijk landt, als de weersomstandigheden dit toelaten, om 10.00 uur een helikopter. Ook zijn er diverse demonstraties. Bureau Levende Have aan de Orberlaan verzorgt demonstraties met (drugs)honden en paarden. De Ondersteuningseenheid (OE) laat bij diverse bureaus zien hoe zij aan elkaar vastgeketende demonstranten losmaken. Spectaculair is het abseilen van deze OE-mensen.

Bij diverse bureaus zijn demonstraties van bikers en kunnen jongeren vrijwillig zonder het risico op een boete hun brom/snorfiets of scooter laten keuren. Een groep Amerikaanse motoren trekt door de regio, de politiekapel speelt bij de politiebureaus Delft en Pijnacker-Nootdorp en de jongeren brassband Peligroso treedt op bij de bureaus Overbosch en Zoetermeer.
Het volledige programma per bureau is te vinden op www.politie.nl/haaglanden.

Werving
Het thema van de Landelijke Politiedag van dit jaar, Werken bij de politie doe je nooit alleen, is niet voor niets gekozen. Politie Haaglanden heeft momenteel 400 vacatures op verschillende niveaus. Begin oktober is mede daarom ook in de huis-aan-huis verspreide publiekskrant Politiepost uitgebreid aandacht besteed aan carrièremogelijkheden bij de politie.

VIP-behandeling
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf naar de Landelijke Politiedag te komen. Daarom geeft Politie Haaglanden sinds vorige jaar een speciale groep mensen een VIP-behandeling, zodat zij toch alles mee kunnen maken.
Dit jaar zijn dat 12 kinderen van de Haagse Mytylschool de Piramide. Samen met een ouders/verzorgers, broertjes en zusjes worden zij ontvangen aan politiebureau Wassenaar en gaan na een lunch met bussen die gratis ter beschikking is gesteld door de HTM en de firma van den Heuvel naar Bureau Levende Have voor een demonstratie van paarden en ruiters.

Bereikbaarheid
De politie is tijdens de Landelijke Politiedag telefonisch bereikbaar (0900-8844). De noodhulp blijft deze dag gewoon doorgang vinden. Indien mensen aangifte willen doen, is het advies dit niet op de open dag te doen, maar bijvoorbeeld later in die week of via internet.