Gemeente Brunssum

Aftrap `Samen houden wij De Egge schoon' op zaterdag 13 oktober 2007

Op zaterdag 13 oktober 2007 gaat het project `Samen houden wij de Egge schoon' van start. In dit project binden inwoners van de Brunssumse wijk De Egge de strijd aan met zwerfvuil. Initiatiefnemer Wim Hermsen: "Bewoners hebben genoeg van het zwerfvuil op straat en vooral op en rond het Eggeplein. Daar willen we nu wat aan doen. Een schone, opgeruimde buurt is namelijk voor iedereen prettiger om te wonen."

hermsen

Initiatiefnemer Wim Hermsen op het Eggeplein in Brunssum: "Diep en diep treurig vind ik wat mensen gewoon op straat weggooien".

Het probleem van zwerfvuil in de wijk De Egge speelt al langer. De gemeente Brunssum en Licom hebben een tijdlang een extra inspanning geleverd om de wijk schoon te houden, maar het probleem bleef spelen: "Diep en diep treurig vind ik wat mensen gewoon op straat weggooien," aldus Hermsen. Hij besloot daarom tot een opmerkelijk initiatief: een oproep aan buurtbewoners om het stokje van de gemeente over te nemen.

Aangenaam verrast is Hermsen dat hij meteen al bij de aftrap van zijn project kan rekenen op de steun van minstens tien buurtbewoners. "We krijgen veel positieve reacties. Mensen juichen de schoonmaakactie toe en een aantal doet al actief mee. De eerste stap is hiermee gezet. Daarnaast steunen ook woningcorporatie Weller en de gemeente Brunssum het project: de een levert knijpers, de ander materiaal om het vuil mee af te voeren. Voor mij is dat een bewijs dat de wil er is en dat het dus ook in De Egge anders én schoner kan."

Start actie

De actie begint op zaterdag 13 oktober 2007, om 13.00 uur, op het Eggeplein in Brunssum. Hermsen wil daarna met zijn ploeg vrijwilligers regelmatig door de wijk trekken om op te ruimen. "In de hoop dat steeds meer buren meedoen aan de actie én dat anderen besluiten om hun afval voortaan weg te gooien op de daarvoor geijkte plaatsen: in de afvalbakken of thuis, in de eigen container."


- Brunssum, 11 oktober 2007 -


---