013 Tilburg

Tentoonstelling 'We are all photographers now' in 013

TILBURG, 11 OKTOBER 2007
De hele wereld om ons heen en de manier waarop we die vastleggen met foto's verandert. De wijze waarop we fotos nemen, bewerken, delen met anderen en opslaan verandert. Zelfs de manier waarop wij poseren is dynamisch. Ons gereedschap verandert ook, met de belofte van fotos die nog sneller, duidelijker, helderder en goedkoper zijn. Een telefoon is een camera geworden, printers veranderen in minilaboratoria en beeldschermen met een hoge resolutie dreigen de achtenswaardige fotografische afdruk te verdrijven van de muren van kunstgaleries en musea. En de ogen van de hele wereld kunnen met een muisklik op de computer meekijken.
Met de tentoonstelling 'We are all photographers now' geeft 013 je een inkijk in de manier waarop we in onze huidige maatschappij beelden vastleggen en de ontwikkeling van de fotografie. Dat de alledaagse consument van het wereldnieuws hierbij steeds vaker de rol van de beroepsfotograaf overneemt maakt fotografie bijzonder actueel. Van zaterdag 13 oktober tot en met zaterdag 12 januari kun je in 013 op diverse laptops de beeldbibliohteek van deze tentoonstelling, die eerder te zien was in het museum voor fotografie, Musée del'Elysée, in Lausanne, aanschouwen. Daarnaast is er in 013 gedurende de tentoonstelling een blue tooth zuil aanwezig in de Dommelsch Zaal en de lounge, waarmee bezoekers die over bluetooth beschikken op hun mobiele telefoon, zelf een fotografische bijdrage kunnen leveren aan de tentoonstelling. De beelden daarvan zullen met regelmaat te zien zijn op de flat-screen schermen in de nieuwe loungeruimte en in de garderobe. Naast de interactieve bijdrage van bezoekers en de beeldbiblotheek, worden er gedurende de tentoonstelling 5 workshops georganiseerd. In deze workshops worden diverse aspecten van fotografie toegelicht door erkende fotografen met vakspecialismen, zoals popfotografie, paparazzo fotografie en photoshop-bewerking. De data en inhoud van de workshops worden via het programma op deze website bekend gemaakt.
De keuze van 013 als podium voor de tentoonstelling biedt onverwachte en interessante mogelijkheden. Alles wat hier gebeurt, van diverse optredens tot dance feesten, vormt een geweldig amateur-fotomoment. De optredens in 013 worden bezocht door grote groepen mensen. Veelal relatief jonge mensen, die geboren zijn in en vertrouwd zijn met het digitale tijdperk. Zij zullen gemakkelijk aansluiting vinden bij de tentoonstelling en de collectie.

Website: www.weareallphotographersnow.com
Tentoonstelling: 13 oktober 2007 tot en met 12 januari 2008 in 013