Ingezonden persbericht


Brood en Spelen tijdens Archeologieweek in Drents Museum Optreden van Franse gladiatorengroep

Assen, 11 oktober 2007

Niks te doen in de herfstvakantie? Het Drents Museum in Assen organiseert van 13 tot en met 21 oktober 2007 (herfstvakantie noord) de traditionele Archeologieweek. Dit keer staan de activiteiten voor jong en oud in het teken van 'Brood en Spelen'. In het eerste weekend staat het Brood centraal en worden er verhalen verteld over brood en graan. Buiten wordt er brood op stokjes gebakken. In het tweede weekend staan de Romeinse Spelen centraal. Het Drents Museum heeft speciaal daarvoor een beroemde Franse Gladiatorengroep uitgenodigd die op 20 en 21 oktober as. allerlei demonstraties gaat geven (gladiatorengevechten, olympische onderdelen, etc). Alle activiteiten beginnen om 13.00 's middags.

Een kleine greep uit de overige activiteiten
Gedurende de hele week zijn er knutselactiviteiten voor jonge bezoekertjes: er kunnen Romeinse schilden en lauwerkransen gemaakt worden. Voor volwassenen zijn er inleidingen op de tentoonstellingen 'Meesters en Molens. Van Rembrandt tot Mondriaan' en 'Pieter Pander. Geen bloemen'.
De Statenzaal van het museum wordt omgebouwd tot Tempel van Venus (schoonheid) en Tempel van Mars (oorlog). Bij Venus kunnen de (vrouwelijke) bezoekers kennis maken met allerlei kruiden en edelstenen aangeboden door winkels uit Assen. Zelf kunnen de bezoekers aan de slag met sieraden maken en wierook samenstellen. De (mannelijke) bezoekers mogen bij de Tempel van Mars zichzelf testen of ze waardig genoeg zijn voor het Romeinse Legioen. Ze moeten boksen, hinkelen, schilden maken en dan krijgen ze dé tattoo van het Legioen!
De hele week worden er Romeinse 3-kampen georganiseerd, waarbij diverse opdrachten uitgevoerd kunnen worden voor de Goden Minerva, Neptunus en Apollo. Wijze uitspraken zullen worden uitgesproken bij het Orakel.

Passe-partout
Speciaal voor de Archeologieweek is er een passe-partout ontwikkeld. Iedereen die op meerdere dagen wil genieten van de activiteiten hoeft maar één keer de normale entreeprijs te betalen. Het passe-partout is alleen tijdens de Archeologieweek geldig en is verkrijgbaar bij de infobalie in het museum.

/////////