Ingezonden persbericht


Persbericht

Erfgoed Nederland

10 oktober 2007

Landelijke Archievendag
13 oktober 2007

Op zaterdag 13 oktober a.s. vindt de Landelijke Archievendag plaats. Archiefinstellingen door het hele land organiseren op deze dag bijzondere activiteiten voor het publiek. Het thema in 2007 is 'Wonen in Nederland'. De Landelijke Archievendag is een initiatief van Erfgoed Nederland en is onderdeel van de Week van de Geschiedenis (12 t/m 21 oktober) die wordt georganiseerd door Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis.

Uitgelicht
Aan de Landelijke Archievendag doen meer dan veertig archieven in Nederland mee. De activiteiten zijn zeer divers. Zo organiseert het Regionaal Archief Tilburg onder andere een workshop Huizenonderzoek, een stadswandeling en een spannend spel over Tilburg. In het Zeeuws archief in Middelburg is een selectie te zien van de mooiste, oudste en/of verrassendste archiefstukken over wonen in Zeeland. Een gids leidt de bezoekers rond door de depots. Aan de Landelijke Archievendag wordt door het RHC in Groningen invulling gegeven met een festival met een zeer gevarieerd programma. Er zijn lezingen, een kindervoorstelling, historische woningtaxaties, een informatie- en boekenmarkt, een proeverij en een geschiedenisquiz. In Amsterdam organiseert het Historisch Archief De Baarsjes een Buurt Archief Dag, waar buurtbewoners uitgenodigd worden om eens een kijkje te nemen in het archief. Er zitten mensen klaar om ter beschikking gestelde foto's van de buurt direct in te scannen om op de website te plaatsen.

Alle activiteiten in het kader van de Landelijke Archievendag zijn te vinden op de website www.weekvandegeschiedenis.nl. Kijk onder Programma, klik op de kaart op een provincie en kies in het zoekmenu onder Soort evenement voor Landelijke Archievendag.

De Landelijke Archievendag is een initiatief van Erfgoed Nederland. www.erfgoednederland.nl

Erfgoed Nederland
Erfgoed Nederland zet zich in voor de versterking van de maatschappelijke positie, het belang en de betekenis van het cultureel erfgoed als geheel en daarbinnen van de deelsectoren archeologie, archieven, monumenten en musea. Daartoe richt het instituut de activiteiten in binnen- en buitenland op professionele erfgoedinstellingen, particuliere organisaties, onderwijs, media en politiek en is het een belangrijke, deskundige gesprekspartner van het openbaar bestuur.

Noot voor de redactie:
Meer informatie: (