Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Stadsfeest Oost West, Zuid Best in Afrikaanderpark

Aanstaande zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 15.30 uur staat Rotterdam-Zuid in de schijnwerpers en is er in het Afrikaanderpark een klein stadsfeest: Oost West, Zuid Best.

Ontmoetingen
Er zijn verhalen, stadstours, fotos, theater en muziek. Verder gratis koffie en thee en volop ontmoetingen met stadsgenoten.

Stadstours
Iedereen kan op zaterdag 13 oktober meedoen aan vijf gratis stadstours, die starten vanaf het Afrikaanderpark. De stadstours worden begeleid door een gids en laten u een heel andere kant van Rotterdam-Zuid zien. U kunt kiezen uit de toers Kaapse Kooktoer, Mee Met De Boswachter, Oud-Charlois Verleidt, Hiphoptoer en De Verzonken Stad.

Fotoportretten van Zuid
U kunt ook op de foto tijdens het stadsfeest! In 2008 verschijnt een groepsportrettenboek en tentoonstelling over de mensen op Rotterdam Zuid. Wie leven, wonen en werken er allemaal beneden de rivier? Fotograaf Joop Reijngoud legde de afgelopen maanden al zon 50 groepen vast. Enkele fotos hiervan zijn te zien op het Afrikaanderplein, én hij is ter plekke om nieuwe groepen te portretteren.

Unieke kans
Een unieke kans: kom en neem uw club, vrienden, collegas, buren of bekenden mee en laat u als groep vereeuwigen. Al zon 1000 Zuiderlingen gingen u voor! Aanmelden bij de Caravan binnen de hekken van het Afrikaanderpark.

Fietsorkest
Op straten en pleinen, mensen in het hele land: houdt het fototoestel bij de hand. Een zesmans orkest op twee wielen brengt een serenade aan Rotterdam Zuid, en vermaakt de complete zaterdagfile op en achter de markt.

Acrobaten
De kleurrijke steltenacrobaten van Teatro Pavana bewegen zich naar Rotterdam Zuid. Zij brengen de Antilopi mee. Een groep trotse, sierlijke herten ruikt het groen van Zuid: mannetjes- en vrouwtjesherten op stelten op zoektocht in het Afrikaanderpark. Ze ruiken de lucht, spitsen de oren en luisteren. Leuk voor volwassenen en kinderen!

Dancinon South
Maak kennis met de danskaravaan die de komende maanden Rotterdam Zuid doortrekt. Zien en beleven, leren en meedansen staat voorop! Gratis workshops op zon negen locaties, in onder meer Salsa, CoolTango!, Flamenco, Marokkaanse buikdans en Hiphop. Op het Afrikaanderplein tweemaal een vurig voorproefje waar u niet stil bij kunt blijven staan!

Kinderactiviteiten
Verder zijn er nog veel meer kinderactiviteiten en staat er tussen 11.00 en 15.30 uur in het Afrikaanderpark een grote tent van het Pact op Zuid. In de tent kunt u alles te weten komen over de lopende projecten en plannen wat betreft wonen, werken & ondernemen, gezondheid & sport en jeugd & onderwijs in Rotterdam-Zuid.

Informatie
Kijk voor meer informatie en het hele programma op www.pactopzuid.info.