Gemeente Assen


Actueel

Sport & Bewegen voor 55+ ers in Assen

12 oktober 2007

De gemeente Assen start in oktober in de wijken Noorderpark, Lariks en Baggelhuizen een sportproject voor 55+ ers die niet (meer) sporten. 55+ ers met en zonder een chronische aandoening en / of lichamelijke beperking krijgen de mogelijkheid met allerlei sportvormen kennis te maken. Het project start met een fitheidstest in sporthal Pittelo op zaterdag 13 en woensdag 17 oktober.

Na de fitheidstest volgt een introductieprogramma van tien weken. Deelnemers kunnen kiezen voor een bewegingsprogramma in groepsverband of uit het aanbod van diverse sportaanbieders. Deelnemers die graag individueel willen sporten, of tijdens het sporten begeleid willen worden kunnen kiezen voor het onderdeel COACH. Er wordt dan een lesprogramma gemaakt wat afgestemd is op de eigen wensen. Na afloop van het introductieprogramma kunnen de sporters een vervolgprogramma kiezen.

Aansluitend aan de cursus is er in week 42 een beweegweek. In deze week staat iedere dag een ander thema binnen bewegen en gezond leven centraal.

Het project wordt gehouden in het kader van de
sportstimuleringsregeling Breedtesportimpuls van gemeente Assen. GGD Drenthe, Stichting Welzo, Sportclub Bartje, Cordaad, AGV, Posteman Welness Center, Seniorenraad en SportDrenthe zijn bij de uitvoering van het project betrokken.