Onderzoek Trendbox: Wie stopt met werken, wordt gelukkiger

12/10/2007 15:04



AD



Zes van de tien gepensioneerden ervaren een groter geluksgevoel dan toen zij nog werkten. Slechts een enkeling voelt zich na een werkzaam leven juist minder gelukkig dan voorheen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 500 werkenden en gepensioneerden dat onderzoeksbureau Trendbox uitvoerde in opdracht van het AD. De resultaten zullen morgen bekend worden gemaakt via het nieuwe AD Geld en Recht.

AD lanceert op zaterdag 13 oktober AD Geld en Recht. AD Geld en Recht gaat over personal finance en consumentenrecht. Het initiatief omvat vanaf 13 oktober een website (www.geldenrecht.nl), vier pagina's per week in de krant, vier extra bijlagen per jaar in de zaterdagkrant en een aantal events. Jan Bonjer, hoofdredacteur van AD: "Voor consumenten wordt het steeds moeilijker hun weg te vinden in de wereld van geld en recht. Het AD wil met het initiatief Geld en Recht de betrouwbare partner zijn voor consumenten die met indringende financiële vragen zitten. Hiermee zetten we een volgende stap in de verdere multimediale ontwikkeling van AD."

Steven van Eijck
Boegbeeld van AD Geld en Recht is Steven van Eijck, voormalig staatssecretaris van financiën in het eerste kabinet-Balkenende. Hij zal, kijkend door de ogen van de burger, twee keer per week een artikel schrijven. Op vrijdag 12 oktober nam hij in het AD alvast een voorproefje door te stellen dat de hypotheekrente sluipenderwijs wordt afgeschaft en hierdoor voor individuele huishoudens rampzalige situaties ontstaan.

www.geldenrecht.nl
Bezoekers van de site kunnen een bibliotheek raadplegen met talrijke artikelen over onder meer verzekeren, sparen, lenen en pensioen. Ook kunnen zij vragen stellen aan onafhankelijke deskundigen en hun eigen mening geven op een forum. Columnisten laten daarnaast hun licht schijnen op actuele gebeurtenissen.





http://www.ad.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/