Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

90 spinners laten DJ op groene stroom draaien

Amsterdam, 12 oktober 2007

Televisieprogramma 6Pack organiseert aanstaande zaterdag 13 oktober in Clubsportive te Breda de eerste zelfvoorzienende djset aangedreven door 90 spinningfietsen.

De set zal geheel zelfvoorzienend zijn, de dj-booth wordt aangedreven door de feestgangers zelf. Door te spinnen op één van de fietsen wordt op een milieuvriendelijke manier energie opgewekt. Hoe harder er wordt gefietst hoe groter het feest. Vanaf 13:30 uur is iedereen van harte welkom om mee te spinnen en te dansen. Uiteraard zijn alle 6Packers er ook om iedereen aan te moedigen en te spinnen. Om 14:00 uur gaan we beginnen met de spinningactie.

In samenwerking met Greenchoice gingen de 6Packers de afgelopen weken op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke manieren voor het opwekken van energie. Jan keek welke apparaten hij allemaal aan kon sluiten op een fietsdynamo. Sol sprong met twee windmolentjes uit een vliegtuig. Mirla liet een radio spelen door te wippen op een wipkip. Esteban liet een lamp branden door gebruik te maken van de energie die vrijkomt tijdens het sporten in de sportschool. Bette monteerde een dynamo op haar skeelers. Rob van Rees, de directeur van Greenchoice beoordeelde alle vormen en uiteindelijk werd het idee van Esteban om in de sportschool energie op te wekken als winnaar aangewezen.

Locatie: Clubsportive, Hambroeklaan 1, 4822 ZZ Breda-Noord Aanvang: 14.00 uur

6Pack Save the Universe wordt elke werkdag uitgezonden op MTV om 18.05 uur en 22.30. Kijk voor meer informatie ook op onze website www.6pack.tv
Noot voor de redactie,