Gemeente Dongen


Veel belangstelling voor Wandel Mee Weekend

Zo'n vierhonderd wandelaars hebben meegedaan aan het Wandel Mee Weekend in Dongen en 's Gravenmoer. De erfgoedwandeling in Dongen trok vooral eigen inwoners die wel wat meer wilden weten over hun dorp. In 's Gravenmoer deden vooral mensen van buiten de gemeente mee. De wandelgidsen kregen in het weekend van 13 en 14 oktober hun vuurdoop: na een gedegen voorbereiding presenteerden zij zich voor eerst aan het grote publiek.

In Dongen stonden de gidsen klaar bij diverse locaties, zoals een langgevelboerderij in de Heuvelstraat en het klooster van de Zusters Franciscanessen in de Schoolstraat. Speciale treintjes overbrugden de lange afstanden. In 's Gravenmoer gingen de wandelaars onder andere het prachtige slagenlandschap in.

Voorafgaand aan de start van het wandelweekend huldigde wethouder Joop Velthoven de gidsen zaterdagochtend in het Dongha museum. Zij kregen een speciale badge en een gidsentas vol handige artikelen. "Ik ben ontzettend blij dat we dankzij deze bevlogen vrijwilligers voortaan begeleide wandelingen in onze gemeente kunnen aanbieden. Na de bewegwijzering en de toeristische markt hebben we weer een stap gezet in de ontwikkeling van recreatie en toerisme." Wethouder Velthoven maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe wandelfolder te presenteren. De folder wordt de komende week in een groot gebied verspreid en kunt u hier downloaden. Kijk voor meer informatie over de gidswandelingen bij Recreatie en Toerisme.

Ook wandelgids worden?
De gemeente Dongen heeft nu zo'n twintig gidsen paraat staan, maar blijft op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gidswandelingen willen verzorgen. Dus draagt u Dongen en 's Gravenmoer een warm hart toe en wilt u uw passie overbrengen op anderen? Neem dan contact op met de heer Peter de Jongh, beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme van de gemeente Dongen, telefoon 0162 - 383 332 of pdejongh@dongen.nl.

De gidsen van Dongen en 's Gravenmoer.

Laatst gewijzigd: 15-10-2007