Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

rechtenvrije persfoto s downloadabkle van:

http://www.limburgsmuseum.nl/pers/heksen/

Feest voor tovenaars en heksen in het Limburgs Museum in Venlo

In het kader van de tentoonstelling Zwerkballen, grobbebollen en toverkollen Heksen en tovenaars van toen en nu organiseert het Limburgs Museum in Venlo op 13, 14, 17, 20, 21, 24, 25, 26, 27 en 28 oktober een speciale activiteit voor juniormagiërs. Heksen en tovenaars van 4 tot en met 8 jaar zijn die dagen om 14 uur en 15 uur welkom voor een spannend en vrolijk heksenfeest.

Heks Marleen ontvangt de kinderen bij de heksenketel in de Museumfoyer. Om in de juiste sfeer te komen verkleden de kinderen zich eerst a;s heks of tovenaar. Vervolgens wordt de hoed versierd. Want zonder hoed ben je natuurlijk geen magiër. Als dat achter de rug is, wordt het lied: Heks, lieve heks, lieve toverheks. Wat ga je toveren? Zeker weer iets geks! geleerd. Heks Marleen laat een plaatje van kikker zien. Die gaat ze toveren! Ze spreekt de toverspreuk uit ... mislukt! Dan maar met de toverstok &. weer mislukt. De kinderen moeten de toverspreuk ook uitspreken. Even oefenen met de toverstok en&. natuurlijk, het is gelukt: een kikker!

Alle heksen en tovenaars krijgen een bezem. Heks Marleen zet een groene danshoed op haar hoofd. Als je die op hebt, doen alle andere heksen en tovenaars je na. Op heksenmuziek wordt er vrolijk gedanst. Heks Marleen houdt van gevarieerde bewegingen. Wie wil nu de hoed op? En zo gaat het feest maar door en door, totdat het tijd wordt voor een heksendrankje met griezelsnoep. Tenslotte hangen alle gasten hun heksen- of tovenaarsmantel weer terug en krijgen ze als herinnering een kaart en een heksenkattentattoo.

Voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar is er een gratis speurtocht door de heksententoonstelling.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5

5911 BX Venlo

tel 077 352 21 12

web www.limburgsmuseum.nl

open

dinsdag tot en met zondag 11-17 uur

maandagen gesloten

inlichtingen

Floris de Jonge/Sef Derkx

telefoon

077 352 21 12