Gemeente Hattem

KUNST IN HATTEM - ZIEN, PROEVEN EN BELEVEN

In de IJsselsteden Kampen, Hattem en Zwolle werd dit jaar de 150ste geboortedag van Jan Voerman Sr. met drie tentoonstellingen gevierd. Het Voerman-jaar wordt op 13 oktober stijlvol afgesloten in Hattem. Dan wordt door Voermankenner en -verzamelaar Henk van Ulsen een bronzen portret van Voerman onthult. Het portret is gemaakt door kunstenares Elisabeth Varga.

Diezelfde dag staat Hattem ook in het teken van het 2-jaarlijkse niet te versmaden Chocoladefestival. In 2001 organiseerde Bonbonatelier A3 het eerste Chocoladefestival. Een initiatief dat ook in andere steden een vervolg heeft gekregen. Een groot compliment. Het festival in de historische binnenstad van Hattem is inmiddels dan ook een begrip. In het bonbonatelier van A3, in de luwte van de stadspoort, is van alles te zien en te beleven. In de straten staan volop leuke kraampjes, chocolade-boeken, recepten, winterse chocolademelk, proeven, Kunst van chocolade (waaronder het beeld van Voerman) en nog veel en veel meer.

Het Voerman Museum in Hattem begon het jaar 2007 met een expositie over Jan Voerman Sr. in het kader van zijn 150e geboortedag. Het jaar wordt toepasselijk afgesloten met een overzichtstentoonstelling van een tijdgenoot van Voerman: Reinier Sijbrand Bakels. De expositie van deze kunstschilder wordt geopend op 13 oktober en is te zien tot en met 12 januari 2008.

Hattem, Hanzestad op de Veluwe nodigt u van harte uit voor een dagje kunst zien, proeven en beleven. Zaterdag 13 oktober begint om 11.00 met de onthulling van het Voerman-portret bij het voormalige theekoepeltje van Jan Voerman Sr. aan de Geldersedijk. Dan is ook de tentoonstelling te zien en gaat het 5e Chocoladefestival van start.

(Zie het bijgevoegde bestand: Kunst in Hattem .pdf) onderaan
--------------------------
Peter A. Sips
Communicatieadviseur Hattem, Hanzestad op de Veluwe tel.: 038 - 443 1677
mobiel: 06 186 84405
e-mail: sips@hattem.nl

Zien, proeven en beleven:
Kunst in Hattem
13 oktober 2007

Opening tentoonstelling Reinier Sijbrand Bakels Onthulling bronzen portret Jan Voerman Sr. Vanaf 10.00 uur Voerman Museum Hattem 11.00 Theekoepeltje Geldersedijk Chocoladefestival

· Beeldhouwen met chocolade

· Workshops

· Kraampjes

· Recepten

· Proeven
Vanaf 11.00 uur bij de Dijkpoort.