Gemeente Heerde

Comité Internationale Contacten Heerde

Persbericht

Datum: 05 oktober 2007
Onderwerp: Buurtbus rijdt naar Duitse partnergemeente Balve

Wie zaterdag 13 oktober op de snelweg bij Hengelo plotseling twee buurtbussen uit Heerde langs ziet komen richting Duitsland, zal mogelijk eens verbaasd in de ogen wrijven. Toch klopt het. Voor deze ene keer rijden de buurtbussen naar Balve, de Duitse partnergemeente van Heerde. Dit in het kader van het Vereinstreffen dat beide gemeenten op deze dag organiseren.

Vereinstreffen

Het Comité Internationale Contacten Heerde (CICH) had al langere tijd het plan om samen met de Duitse partner Balve een uitwisseling tussen organisaties uit beide gemeenten te organiseren. Tijdens dit 'Vereinstreffen' kunnen de organisaties kennis met elkaar maken en kijken of er uitwisselingen of gezamenlijke activiteiten mogelijk zijn. Omdat de buurtbus één van de organisaties is die contact wil leggen met een soortgelijke organisatie uit Balve, hebben het CICH en de buurtbus in overleg besloten om met buurtbussen naar Balve te rijden. De heer Speldekamp van Veolia zegt hierover: 'We vinden het een goed initiatief om met een buitenlandse organisatie in contact te komen. Het is interessant om eens te kijken hoe de buurtbus daar is georganiseerd en mogelijk kunnen we daar nog wat van leren. Of zij van ons. Omdat we het zo'n goed initiatief vinden, hebben we graag onze bussen aangeboden om naar Balve te rijden'.

Jaarvergadering
Op 13 oktober zal ook het CICH haar jaarvergadering houden met de Duitse partner. Tijdens deze vergadering wordt het afgelopen jaar geëvalueerd en vooruitgekeken naar het komende jaar. Opvallende activiteiten tijdens het afgelopen jaar waren de boomplantdag, de aanwezigheid van Balve tijdens de dodenherdenking op 4 mei, waarbij ook burgemeester Mühling een toespraak hield en het vakantiekamp in Wapenveld waar uit Balve en onze gemeente een aantal dagen met elkaar hebben opgetrokken.

Noot voor de redactie:
Meer informatie via ambtelijke secretaris van het CICH, Marten Venema, tel. 0578-699493


---- --