Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 9 oktober 2007

Kappers en modezaken op podia in binnenstad
Eerste Amersfoortse Fashion & Beauty Event in startblokken

Diverse modezaken, kappers, visagisten en een opticien spelen aanstaande zaterdag 13 oktober de hoofdrol in Amersfoorts eerste Fashion & Beauty Event. Een modeshow op de Varkensmarkt, een complete makeovershow op het Sint Jorisplein en een kappers/visagistenpodium op de hoek Langestraat/Korte Gracht laten het winkelend publiek zien wat Amersfoort als modestad te bieden heeft.

Modeshow
Welgeteld 25 modezaken doen mee aan de flitsende modeshow op de Varkensmarkt. Er is voor iedereen iets van zijn of haar gading: professionele modellen showen de laatste heren-, dames- en kindermode. Ook aan de grotere maten is gedacht en zelfs aanstaande bruidjes komen aan hun trekken. Er zijn 3 shows, de eerste start om 12.30 uur, de tweede om 14.00 uur en de laatste om 15.00 uur. Elke show duurt ongeveer 20 minuten. De Deelnemers zijn: Charles Vögele, Jac Hensen Herenmode, Completo, Jack & Jones, High Tension Leather Wear, Jeans Center, Just a Joke, M & S Mode, Moscoviter Herenmode, Steps, Ulla Popken, SPS, The Company, Van Woensel, Hema, Secret Undercover, ID4 kids, Villa Hap, De Knappe Gans, Zero to 12, Only, Vero Moda, Vila, Set Point, Miss Etam, Six, SpecSavers en Charlien Bruidsmode.

Catwalk Contest
Een van de hoogtepunten deze dag is de verkiezing van Amersfoorts eerste catwalkmodel. Een deskundige jury wijst uit tien kandidaten een winnaar aan. Deze krijgt een professionele fotoshoot aangeboden. De Catwalk Contest vindt aansluitend plaats aan de laatste modeshow, om circa 16.00 uur.

Kappers en Visagisten
Op het kappers- en visagistenpodium geeft een drietal bedrijven een presentatie. Van 12.00 tot 14.00 uur bieden visagisten van het cosmeticamerk Rituals passanten een gratis make-up aan. Van 14.00 tot 14.30 uur is er een kappersdemonstratie van B Creative Hair concept. Van 15.00 tot 16.00 uur is het de beurt aan Kapsalon Trendy Hair.

Complete makeover
Op het Sint Jorisplein geven kappers, visagisten en stylisten 4 kandidaten een complete make-over. Zij krijgen een nieuw kapsel, een nieuwe look en een geheel nieuwe outfit aangeboden. Deze kandidaten hebben de afgelopen weken meegedaan aan een spaaractie in het winkelcentrum. Daarnaast worden er 10 gratis kapbeurten en 10 make-up adviezen weggegeven.

Amersfoorts eerste Fashion & Beauty Event is een initiatief van de Stichting Binnenstad Management Amersfoort en wordt mede mogelijk gemaakt door Jac Hensen, Jack & Jones en The Company.
---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht