Nederland ontmoet inspiratiebron van puur geluk en wereldvrede


13 t/m 15 oktober 2007 's-Hertogenbosch

'S-HERTOGENBOSCH, 20070907 -- Met haar charisma en grote humanitaire inzet inspireert Amma wereldwijd miljoenen mensen om samen te werken aan een betere wereld. Zij slaat bruggen tussen naties, religies, rassen, kasten, geslacht en geaardheid. Amma zet zich in voor armen en verdrukten en ontvangt iedereen die bij haar komt persoonlijk en met een moederlijke omarming. Haar reeks aan prestigieuze onderscheidingen, waaronder de Gandhi-King Vredesprijs en de Interfaith Award, die eerder ook werden ontvangen door de Dalai Lama, Aartsbisschop Desmond Tutu, Nelson Mandela en Kofi Annan, tonen het succes aan van haar uitgebreide humanitaire inspanningen. Van 13 t/m 15 oktober is Amma in 's-Hertogenbosch, waar net als tijdens haar vorige bezoeken circa 15.000 mensen worden verwacht.

"Amma walks the talk" zegt Yolanda King, dochter van Martin Luther King over haar. De Verenigde Naties hebben Amma's Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) Mata Amritanandamayi Math (MAM) in 2005 de Speciale Adviserende Status toegekend vanwege haar adequate noodhulp bij rampen (zoals na de tsunami en orkaan Katrina) en het grote scala aan humanitaire activiteiten, variërend van schoon drinkwater en gratis voedsel tot academische opleidingen, ziekenhuizen en gratis rechtsbijstand. Ook is Amma al jaren een graag geziene gastspreker tijdens VN vergaderingen.

Wereldwijd hebben al meer dan 26 miljoen mensen Amma persoonlijk ontmoet. Dit najaar gaan ruim 100.000 mensen haar ontmoeten tijdens een tournee langs elf grote steden van Europa. Van 13 t/m 15 oktober is Amma in 's-Hertogenbosch, waar net als tijdens haar vorige bezoeken circa 15.000 mensen worden verwacht. Het publiek wordt ontvangen in Maaspoort Sports & Events, dat gedurende deze dagen gehuld zal zijn in de sfeer van een Indiase tempel. Amma geeft lezingen over actuele onderwerpen en leidt meditaties en een ceremonie. Ook wordt er een film over de projecten van MAM vertoond en is er alle dagen spirituele live muziek. Tijdens het programma kunnen mensen vrij rondlopen langs de talrijke winkel - en informatiestands, of gezellig iets drinken en vegetarisch eten in het restaurant of de snackbar. Iedereen, ongeacht geloof, religie, overtuiging, ras, nationaliteit, geaardheid, leeftijd of geslacht, is welkom om Amma persoonlijk te ontmoeten en zich te laten inspireren door haar liefde en mededogen. Zie voor meer informatie en het programma www.amma-europe.org

"Tegenwoordig zoeken we de oorzaken en oplossingen van alle problemen in de wereld buiten ons. Geluk is in ons te vinden, niet buiten ons. Alleen als we op dat innerlijke geluk vertrouwen, kunnen we altijd puur geluk en voldoening genieten" (Amma)





Vrienden van Amma Nederland