Praat mee over toekomst Berkendonk


Oproep aan alle Helmonders

HELMOND, 20071010 -- Een interactief platform voor de Helmonder om mee te kunnen praten over actuele, belangrijke Helmondse onderwerpen, dat is wat D66-Helmond beoogt met de nieuwe site www.mijnberkendonk.nl die is gelanceerd. Wilt u persoonlijk polshoogte nemen, kom dan op zaterdag 13 oktober naar de het Berkendonkterrein.

Helmonders, die intensiever dan nu mee willen denken en praten over één actueel en belangrijk lokaal onderwerp - vóórdat hierover besluitvorming in college of raad plaatsvindt - hadden tot op heden nog geen online platform. Als u wilt is natuurlijk alle informatie op allerlei manieren te vinden en te volgen via krant, weekblad, lokale tv, aanwezig zijn op raad- of commissie vergadering, website van de gemeente raadplegen of anderszins. Maar snel meningen van anderen lezen, deelnemen aan forumdiscussies over één bijzonder actueel Helmonds onderwerp óf je voorkeur uitspreken over een thema om zó politici een boodschap mee te geven vóórdat zij in de raad gaan stemmen, dat is wat dit nieuwe initiatief wil. Een digitale verzamelplek voor informatie en meningen over belangrijke Helmondse onderwerpen.

Helmond Sport en meer
Het eerste thema is gericht op Helmond Sport in relatie tot op Berkendonk, waarover college en raad nog dit jaar gaan praten en besluiten. De volgende keer mogelijk over de centrumplannen, sportaccommodaties of de WMO. Daarbij gaat het D66-Helmond om het democratisch proces van de publieke zaak en daarom bieden we Helmonders gelegenheid kennis te nemen van specifieke (openbare) informatie, hierover mee te praten of je mening te geven. Wij (de afdelingsleden van D66-Helmond) spreken ons daarbij niet uit als mogelijke vóór- of tegenstander van een onderwerp, we praten wel graag mee. Een politiek standpunt innemen is per slot van rekening aan de gekozen fractie in de gemeenteraad, die een eigen verantwoordelijkheid hierin heeft.

Mijn Berkendonk.nl
De website www.mijnberkendonk.nl geeft u allerlei informatie over de locatie Berkendonk, de standpunten zoals ze in raad of commissie verwoord zijn en laten u ook wat foto's en tekeningen zien. U kunt, als u dit wilt, mee discussiëren over het onderwerp, uw stem geven of informatie opnemen. Wilt u het Berkendonkterrein persoonlijk verkennen? Kom dan op zaterdag 13 oktober om 13.45 uur met de fiets naar het verzamelpunt: Pannenkoekenhuis De Clown aan de Deurneseweg. Laat u vervolgens in het gebied informeren over alle toekomstige mogelijkheden zodat u zich een goede mening kan vormen. En deze kan delen met anderen, ter plekke en op deze website. Iedereen is welkom, zonder enige verplichting.





Ingezonden persbericht