Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Première nieuwe serie jeugdconcerten in Concertgebouw

Foto's voor je Oren in de Kleine Zaal

Amsterdam, 12 september 2007. - Op 13 en 14 oktober a.s. (aanvang op beide dagen om 13.30 uur en 15.30 uur, Kleine Zaal) start in het Concertgebouw een nieuwe serie jeugdconcerten van Productiehuis Jeugdconcerten: Foto's voor je Oren. Muziek, woorden en beelden vertellen verhalen met als thema 'horen met je ogen'. Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen op een beeldende wijze kennismaken met klassieke muziek. Het eerste concert, 'Geloof me!' gaat in het weekend van 13 en 14 oktober in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in première.

Geloof Me! - concert over een kleine fotograaf - vertelt het verhaal van de jongen Jonathan. Hij is fotograaf en vanaf het moment dat hij wakker is, kijkt hij het liefst door zijn camera. Dan ziet hij dingen die anderen niet zien. Dat er bloed drupt uit dat soepblik. Dat de poes spreekt met een boom. Hij ziet het, hij weet het. Het is gewoon zo. Zijn moeder houdt van Schubert. Zij zingt zijn foto's vol prachtige muziek. Maar is er verder nog iemand die hem gelooft? Een concert over een bijzonder gedreven jongen die de wereld anders begrijpt door het wonder van de fotografie.

In de serie Foto's voor je Oren zijn het komende seizoen te zien: Doosje Dia's (8/9 dec), Meneer en Mevrouw Macbeth (26/27 jan), Ogen Dicht? (15/16 mrt), Lisa's Wiegelied (19/20 apr). Ook is er dit seizoen een extra jeugdconcertserie 'Wereld vol muziek'. Daarin vallen de concerten Slagschaduw (17/18 nov) en Gijs (24/25 mei).

De jeugdconcerten in het Concertgebouw vinden op beide dagen van een weekeinde plaats. Er zijn dan steeds twee voorstellingen per dag, om 13.30 en 15.30. De concerten duren ongeveer een uur. Nadat de eerste voorstellingen in het Concertgebouw zijn geweest, gaat een deel van de concerten op tournee langs verschillende concertzalen en theaters in Nederland. Det complete speellijst en meer informatie is te vinden op www.jeugdconcerten.nl.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via de kassa van het Concertgebouw (tel. 020-6718345) of via www.concertgebouw.nl. Prijzen: ¤8,- (6 tot 15 jr.) / ¤15,- (15 jr. en ouder).
---



Ingezonden persbericht