Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 18 SEPTEMBER 2007
Afzender: Poppodium Bazart

EENMALIGE VITESSE-TRIBUTE IN POPPODIUM BAZART

Op zaterdag 13 oktober 2007 vindt er in Bazart in Den Haag een eenmalige tribute plaats aan Vitesse en Herman van Boeyen. Tijdens deze tribute speelt een zeskoppige band een breed scala aan Vitesse-nummers en een aantal Nederpopklassiekers die gerelateerd zijn aan Vitesse. Ook enkele oud-Vitesseleden zijn op deze avond te bewonderen op het podium. Daaronder zijn o.a. Ruud Englebert, Peter Langerak en Guido Ludwig.

Vitesse verwierf naam en faam als de beste live-band van Nederland in de periode van eind jaren '70 tot medio jaren '80 van alweer de vorige eeuw. De band rondom zanger/drummer Herman van Boeyen scoorde met up-tempo rock 'n roll hits met o.a. Rosalyn en Good Lookin. Bekende muzikanten als Herman Brood, Jan van der Meij (Powerplay) en Dany Lademacher (Wild Romance, The Radio's, Paris Dandies) maakten deel uit van Vitesse.

In 1994 hing Herman van Boeyen na 19 jaar Vitesse zijn drumstokken aan de wilgen. De herinnering aan Vitesse werd echter in ere gehouden. De muziek leeft immers nog steeds voort in de harten van vele fans. Die trouwe fans vonden elkaar op de website www.hermanvanboeyen.nl. Begin 2007 ontstond daar het idee om een eerbetoon aan Vitesse te organiseren. Dit project kreeg de titel "Viteffe" (Vitesse voor effe).

Viteffe bestaat uit pure fans als gitarist Michael Riesenbeck (ex-China Blue), gitarist/zanger John Kuster (Downforce), toetsenist René van Spanje (Q65), bassist Johan Volman (Local Furs), drummer Rob Boshuijzen (ICE) en zanger Marco Miedema (Fool's Dust). Hun enige doel is om een puur en belangenloos eerbetoon aan Vitesse te geven. Van dit éénmalige concert worden CD- en DVD-opnamen gemaakt.

Zaal open: 20.30u.
Aanvang: 21.00u.
Voorverkoop: EUR 12,50 (afhalen bij Bazart). Reservering via email: EUR 14,00 (mail naar reservering@bazart.nl) Avondkassa: EUR 15,00.

Meer informatie:
http://viteffe.hyves.nl
www.hermanvanboeyen.nl



Ingezonden persbericht