Politie Groningen

Zaterdag 13 oktober 2007

Provincie Groningen, 13-10-2007

Sellingen: bromfietser rijdt tegen brede tractor

Een 16-jarige bromfietser uit het Duitse Walchum is vrijdagmorgen gewond geraakt na een aanrijding met een tractor. De jongen reed op de Zuidveldweg in Sellingen de 54-jarige tractorbestuurder tegemoet, maar kon de breedte van het landbouwvoertuig niet goed inschatten. Dit kwam vermoedelijk doordat de tractor extra breed was vanwege werkzaamheden en daardoor niet goed zichtbaar was. De jongen reed tegen een wiel van het landbouwvoertuig en kwam ten val. Daarbij raakte hij gewond aan zijn been. De jonge Duitser is naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Zuidbroek: spookrijder onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op de A7 bij Zuidbroek een 33-jarige spookrijder aangehouden. De automobilist uit Muntendam was zwaar onder invloed en realiseerde zich niet dat hij tegen het verkeer in reed. Op het politiebureau bleek dat de man bijna 2,0 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs is ingenomen. Tegen de Muntendammer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Marum: alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond en nacht in de omgeving van Marum een alcoholcontrole gehouden. Er werden 380 blaastesten afgenomen. Een beginnend bestuurder had 0,4 promille alcohol in zijn bloed. Eebn 38-jarige bromfietser uit Grootegast had een alcoholpercentage van
1,1. Tegen beide personen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Slochteren: mogelijke brandstichting

De politie doet onderzoek naar een brand aan de Hoofdweg in Slochteren. Getuigen zagen vrijdagavond dat er brand was in een woning en alarmeerden de brandweer en politie. De brandweer wist de brand in een vroeg stadium onder controle te krijgen. De politie constateerde in de woning meerdere brandhaarden en gaat uit van brandstichting. Door alert optreden van de getuigen werd voorkomen dat het pand afbrandde. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Uithuizermeeden: fietsster geeft geen voorrang

Bij een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist is vrijdagmiddag de 76-jarige fietsster gewond geraakt. De vrouw uit Uithuizen reed op de Hefwalsterweg en gaf op het kruispunt met de Langelandsterweg geen voorrang aan een 55-jarige automobilist uit Groningen. Die kon een aanrijding niet voorkomen. De vrouw is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Nieuwe Pekela: verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag op diverse plaatsen in Nieuwe Pekela een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 80 voertuigen gecontroleerd. Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven. Vijf personen konden niet de juiste papieren tonen. Bij twee voertuigen bleek dat de aanhangwagen niet correct aan het voertuig was gekoppeld.

Nieuwe Pekela: aangifte op afspraak op politiepost

Personen die in de gemeente Pekela aangifte willen doen bij de politiepost in het gemeentehuis van Pekela, moeten vanaf 1 november aanstaande een afspraak maken. Aangifte op afspraak wordt hier ingesteld om onnodige wachttijden te voorkomen en de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk in te zetten. De politiepost in het gemeentehuis is op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur geopend.

Groningen: mannen aangehouden na bedreiging

De politie heeft vrijdagnacht drie mannen uit Emmen en Hoogezand (21 en 22 jaar) aangehouden voor bedreiging en diefstal. Een 26-jarige inwoner van Groningen werd in een horecagelegenheid aan de Poelestraat in Groningen bedreigd. Na de bedreiging werd geld afgenomen. De Stadjer informeerde de politie. Die wist de drie mannen aan te houden. Een vierde verdachte wist te ontkomen. De politie doet verder onderzoek.

Groningen: schone slaper aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag op het Akerkhof in Groningen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De man lag te slapen voor de ingang van een winkel. Agenten merkten dit op en maakten de Stadjer wakker. Toen dit eindelijk lukte begon hij de dienders uit te schelden en werd opstandig. Daarbij probeerde hij een van de agenten te slaan. De schone slaper werd daarom in de boeien geslagen en werd meegenomen naar het politiebureau. Hij is overgedragen aan het veelplegersteam.

Groningen: vervelende man aangehouden na bedreiging

De politie heeft vrijdagmorgen een 25-jarige inwoner van de Stad Groningen aangehouden voor bedreiging. De man wilde een woning binnentreden aan het Boterdiep, maar de 47-jarige bewoonster wilde dit niet. De Stadjer gedroeg zich daarop vervelend en dreigde vervolgens de vrouw neer te zullen steken. De gewaarschuwde politie kon de man in de boeien slaan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. Omdat de man voorkomt op de zogenaamde veelplegerslijst, doet het veelplegersteam verder onderzoek.

Groningen: fietsendief betrapt

Op aanwijzen van een getuige, wist de politie vrijdagmorgen een 33-jarige fietsendief aan te houden. De getuige zag dat de 33-jarige man uit Groningen in de Haddingedwarsstraat aan een fiets zat ter rommelen. Nadat de Groninger op de fiets stapte, ging de getuige er achteraan. Op de Vismarkt wisten gewaarschuwde agenten de fietsendief aan te houden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kon hij na zijn verklaring het bureau verlaten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobiliste rijdt motorrijder aan

Bij een aanrijding op de A28 bij Groningen-Zuid is vrijdagmiddag een 48-jarige motorrijder licht gewond geraakt. De man moest afremmen voor het verkeer dat voor hem reed. Een achterop komende automobiliste (22) uit Klijndijk had dit te laat door en reed tegen de achterkant van de motor. De motorbestuurder kwam hierdoor ten val. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar kon het ziekenhuis diezelfde avond verlaten. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: jongens schoppen zwangere vrouw van fiets

Drie onbekende jongens hebben vrijdag in het begin van de middag op het Koerspad in Groningen een 22-jarige vrouw uit die plaats van haar fiets getrapt. De zwangere vrouw was aan het bellen toen ze werd ingehaald door drie ca. 16-jarige jongens. Twee jongens trapten de vrouw. Ze raakte in onbalans en viel. Een van de verdachten pakte daarna de mobiele telefoon. De drie blanke fietsers gingen er daarna vandoor in de richting van de wijk Lewenborg. Twee jongens droegen donkere jassen. De derde verdachte had een licht sweatshirt aan en had donzig haargroei in het gelaat. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1827, aantal overtredingen: 263, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 656, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 701, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.