Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 13 oktober

Fryslân, 13-10-2007 o Politieberichten van vrijdag 12 oktober 07.00 uur t/m zaterdag 13 oktober 11.00 uur.

Wolvega: personenauto gestolen
De politie is op zoek naar een opvallende BMW 7-serie, die vrijdagmiddag rond drie uur werd gestolen vanaf de Nijverheidsstraat. De eigenaar, een 47-jarige man uit Drachten, parkeerde zijn auto op de weg. Toen hij na een kopje koffie terug kwam zag hij dat zijn auto was verdwenen. Het betreft een zeer opvallende auto, een zwarte BMW 730D, limousine uitvoering, kenteken 73-FJ-XZ.

Warten/Sneek: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op het Leechlân ter hoogte van Warten. De aanleiding was klachten van inwoners van Warten en Wergea. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. Vier bestuurders werden bekeurd. Ze reden tussen de 97 en 105 km/u. In Sneek werd vrijdagochtend gecontroleerd op de Stadsrondweg-Zuid. De reden was hier de tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u in verband met wegwerkzaamheden. Twaalf bestuurders ontvingen een bekeuringen. De snelste reed 92 km/u.

Hallum: onder invloed alcohol tegen boom
De politie heeft vrijdagnacht een 48-jarige man uit Franeker betrapt op het rijden onder invloed. Kort na middernacht werd de verdachte met zijn personenauto gecontroleerd op It Blikkelân. Hij bleek onder invloed. Aan het bureau blies hij 745 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: agressieve jongeman aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht krachtig ingegrepen bij een vechtpartij op de Kruizebroederstraat. Een 16-jarige knaap uit Sneek, die tot tweemaal toe iemand een klap tegen het hoofd gaf, werd aangehouden en ingesloten.
Omstreeks 01.00 uur zagen surveillerende politiemensen een opstootje tussen meerdere mensen in de Kruizebroederstraat. Ze zagen dat de verdachte een nog onbekende man een klap gaf. Op het moment dat de politiemensen beide partijen wilde scheiden, zagen ze dat de verdachte diezelfde persoon opnieuw een klap gaf. Toen de politiemensen hem wilde aanhouden en om zijn identiteitsbewijs vroegen, ging de verdachte er rennend vandoor. Hij gleed echter onderuit en kwam ten val, waarna hij werd overmeesterd en aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De identiteit van het slachtoffer is onbekend gebleven.

Heerenveen: onder invloed alcohol tegen boom
De politie heeft zaterdag een 26-jarige man uit de gemeente Heerenveen geverbaliseerd voor het rijden onder invloed. Hij was s nachts omstreeks 03.30 uur met zijn auto tegen een boom gereden op de Mercurius. Hij had last van zijn knie maar wenste geen medische behandeling. Aan het bureau blies hij 685 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ureterp: aanhouding na vermoedelijke mishandeling
De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige man uit Gorredijk aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De verdachte maakte deel uit van een groep jongeren die met een busje terug kwam van een feest. De verdachte zat op de stoel naast het rechtervoorportier. Op de Hegebrechsterleane haalde het busje een groep fietsers in, waarvan enkelen niet op het fietspad maar slingerend op de rijbaan reden. De bestuurder van het busje moest uitwijken naar links. In het voorbijrijden zou de verdachte volgens getuigen plotseling het portier hebben geopend, waardoor één van de fietsers geraakt werd. Dat betrof een 17-jarige jongen uit Drachten. Hij kwam ten val. De bestuurder van het busje stopte om te vragen hoe het met het slachtoffer was. Daarna ontstond volgens de inzittenden van het busje een dreigende sfeer, waarna men is weggereden en de politie heeft gebeld. Die heeft de verdachte meegenomen voor nader onderzoek. Na verhoor is hij zaterdagochtend weer in vrijheid gesteld.

Drachten: reeks autos vernield
De politie stelt een onderzoek in naar een reeks vernielingen aan autos op de Noorderdwarsvaart. Zaterdagochtend omstreeks 05.40 uur werd ontdekt dat van zeker vier autos de spiegels waren afgebroken of omgeklapt. Er is geen zicht op de daders.