Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk -  politie onderzoekt ruzie met gewonde        |
De politie heeft zaterdag 13 oktober een 22-jarige Harderwijker aangehouden naar aanleiding van een ruzie in een horecazaak in de binnenstad van Harderwijk. Een 24-jarige plaatsgenoot raakte in zijn gezicht gewond nadat hij met een bierglas was geslagen.

De politie werd omstreeks 01.15 over een ruzie in een horecazaak gebeld en trof een 24-jarige jongeman met een hoofdwond aan. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan en aan de hand van verklaringen werd de naam van de vermoedelijke verdachte bekend. Hij was niet meer aanwezig maar werd later in de nacht thuis aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek naar de aanleiding voort.

|     |Wezep - bromfietsster gewond bij aanrijding               |
Een 18-jarige bromfietsster uit Elburg is vrijdag 12 oktober gewond geraakt bij een aanrijding op de Zuiderzeestraat in Wezep. En automobiliste zag haar over het hoofd.

De aanrijding gebeurde omstreeks 09.25. De bromfietsster reed over het fietspad van Oldebroek richting Wezep. Uit tegenovergestelde richting naderde een 25-jarige automobiliste uit Deventer. Zij sloeg rechtsaf en zag de bromfietsster hierbij over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde liep de jonge vrouw diverse kneuzingen en schaafwonden op. Zij is in het ziekenhuis behandeld.

|     |Heerde - dronken tiener                                   |
De politie heeft vrijdagavond 12 oktober een 14-jarige tiener uit Epe bij zijn ouders afgeleverd. Hij bleek zo dronken dat zorg noodzakelijk was.

Agenten werden rond 20.30 uur door een portier van een horecazaak gewaarschuwd waar op dat moment een cola-avond voor jongeren tot 16 jaar werd gehouden. Voor de deur stond een jongen die naar binnen wilde, maar kennelijk gedronken had. Hij moest regelmatig overgeven en kon bijna niet meer op zijn benen staan. Uit navraag bij vrienden bleek de tiener op straat acht biertjes te hebben gedronken die hij elders had gekocht. Gezien het gezondheidsrisico is hij met de politieauto thuis gebracht en aan zijn ouders overgedragen.

|     |Hardrwijk - ongeval met drank                             |
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 27-jarige Harderwijker. Hij raakte op zaterdag 13 oktober op de A 28 onder Harderwijk betrokken bij een ongeval. Hij had gedronken.

De Harderwijker raakte rond 00.50 uur betrokken bij een aanrijding. Hij was met z'n bestelbus onderweg van Zwolle en reed richting Amersfoort en haalde een vrachtwagen in. Door onbekende oorzaak kwam hij in de middenberm terecht waarna de bus op z'n kant terecht kwam en weer naar de rechter rijbaan schoof. De bestuurder raakte niet gewond en de bestuurder van de vrachtwagen wist tijdig af te remmen.

Bij de komst van de politie bleek de Harderwijker te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau wees 1.6 promille aan. Hij bleek tevens beginnende bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bestelbus raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept.

Het verkeer ondervond de nodige hinder door het ongeval en er werd verkeersregelend opgetreden.

Einde berichten
---


---


---

---- --