Antillenhuis


Gedeputeerde van Onderwijs, Cultuur en Sport van Curacao in Nederland voor werkbezoek


Donderdag is de Gedeputeerde van Onderwijs, Cultuur en Sport van Curacao, Marilyn Alcalá-Wallé, in Nederland aangekomen voor een werkbezoek, dat nog tot 17 oktober zal duren.

Zij begon vandaag bij de Gemeente Rotterdam, en zal vervolgens nog bezoeken afleggen aan SSC, te Utrecht, Gemeente Amsterdam (als vervolg op het bezoek van Burgemeester Cohen aan Curaçao begin september) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen te Den Haag. Zij werd vandaag vergezeld door beleidsadviseur van de Gedeputeerde, Hein van Maarschalkerwaart, en beleidsmedewerker Dienst Cultuur en Educatie, Zulaika Mook. Daarnaast zijn er ook twee vertegenwoordigers van SSC Curaçao meegekomen, die morgen en dinsdag gesprekken zullen voeren met SSC, te Utrecht.

Bij de Gemeente Rotterdam werd met name gesproken over de implementatie van het Deltaplan, dat vorig jaar werd geïntroduceerd door o.a. Minister van Onderwijs en Cultuur, Omayra Leeflang. Daarnaast is het Eilandgebied Curaçao geïnteresseerd in de diagnosestelling, gekoppeld aan Opvoedingsondersteuning. Gemeente Rotterdam gaf toelichting aan diverse thema's, waaronder Vroeg- en voorschoolse educatie, Centra voor Jeugd en Gezin, en het Electronisch kinddossier. De Gedeputeerde voerde tevens een gesprek met mw. Meggie Marshall, voorzitter van de Antilliaanse Werkgroep Basta. Noot voor de media/pers: Voor vragen en/of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis E-mail: serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 13-10-2007 Bron: Antillenhuis