Antillenhuis


Stichting Caribische Senioren Tilburg een feit



Vrijdagmiddag heeft in Tilburg de oprichting plaatsgevonden van de Stichting Caribische Senioren Tilburg. Het betreft een stichting die zich zal inzetten voor het verbeteren van de leefkwaliteit van 50+ uit de Nederlandse Antillen en Aruba woonachtig in Tilburg en omstreken.

Voorzitter van de stichting is Marieta Emers. Na een kort welkomstwoord volgde korte toespraken door Gedeputeerde van Financiën van de Staten van Brabant, de wethouder van de gemeente Tilburg Gon Mevis en de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Paul Comenencia.

Hierna volgde een gezamenlijke toast, het aansnijden van een feesttaart en muziek en dans door verschillende dans- en muziekgroepen waaronder de Antilliaanse seniorendansgroep Grupo Allegre.

Gedeputeerde Essed prees het initiatief en riep iedereen op de handen uit de mouwen te steken en zich in te zetten voor het welslagen van de stichting. Wethouder Mevis wenste het stichtingsbestuur veel succes, een goede toekomst toe en feliciteerde de initiatiefnemers met het project. De Gevolmachtigde Minister tenslotte riep de aanwezigen op om de goede dingen in het leven samen te delen. "U bent de multiculturele samenleving in Nederland op zijn best." Als symbolische bijdrage aan de gezellige sfeer in het centrum, overhandigde de Gevolmachtigde Minister mevr. Emers een set dominostenen, een favoriet gezelschapsspel op de Antilliaanse eilanden.

Het bestuur: Mariëta Emers, voorzitter; Mike Kollau, vice-voorzitter; Romans Faneyt, penningmeester; Japeth Alberto, secretaris en bestuursleden Delilah Eugenio, Astrid Tschumie, Marelva v. Gameren en Carla Vlottes.

Voor meer informatie over de stichting: http://www.freewebs.com/scst2007

Noot voor de media/pers: Voor vragen en/of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis E-mail: serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 13-10-2007 Bron: Antillenhuis