Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (13/10)

BERGEN OP ZOOM, 13 oktober 2007

Politie houdt zoon aan voor huiselijk geweld
ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor bedreiging en mishandeling van zijn moeder. Het incident vond plaats op in de wijk Kortendijk. De jongen heeft al meerdere malen zijn vader en moeder bedreigd. De moeder heeft nu aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is inverzekering gesteld.

Man aangehouden voor bezit hennep
ROOSENDAAL: Een 31-jarige inwoner van België is vrijdagavond aangehouden voor het bij zich hebben van 8 gram hennep. De man werd door het team Courage gecontroleerd waarna de softdrugs zijn aangetroffen. De man is na de afgifte van de drugs en een verhoor heengezonden met een dagvaarding.

41-jarige man zwaar onder invloed achter het stuur
BERGEN OP ZOOM: een 41-jarige inwoner van Roosendaal is vrijdagavond ladderzat achter het stuur vandaan gehaald. De bestuurder van een personenauto trok de aandacht van de politie omdat hij de verkeerslichten negeerde, erg langzaam en slingerend reed. Na opening van het portier viel de man bijna letterlijk uit de auto, gezien het feit dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. Bij nadere controle bleek de man 895 ug/l te hebben blazen warbij 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist wanneer en of de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

21-jarige vernielt bloembak
ROOSENDAAL: Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vond het in de nacht van vrijdag op zaterdag nodig om tegen een bloembak aan te trappen op de Markt. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. Die heeft de verdachte aangehouden en meegenomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee mannen aangehouden voor diefstal autobanden
OUDENBOSCH: Naar aanleiding van een telefoontje van een getuige heeft de politie zaterdagochtend een tweetal verdachten aangehouden. De melder had gezien hoe het tweetal autobanden aan het stelen was vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Jasmijnlaan. De politie was snel ter plaatse waardoor het tweetal aangehouden kon worden. Het betreft een 21-jarige inwoner van Hoeven en een 30-jarige inwoner van Oudenbosch. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Auteur: Nicolette Bovenhorst