Politie Gelderland-Midden

Landelijke politiedag Gelderland-Midden: 21.000 bezoekers
Publicatiedatum: 13-10-2007 16:16:46

De politiedagen in de regio Gelderland-Midden hebben alles bij elkaar zo'n 21.000 bezoekers op de been gebracht. Alleen vandaag al maakten in Ede naar schatting zo'n 10.000 bezoekers van de gelegenheid gebruik om een kijkje in de politiekeuken te nemen. Al eerder, op 29 september kwamen zo 4.500 bezoekers naar Zevenaar en op 6 oktober zo'n 6.500 bezoekers naar Arnhem.

Jong en oud hebben vandaag in Ede genoten van het snelle en efficiënte optreden van het arrestatieteam. Zij bleven op eerbiedige afstand van politiehonden die hun werk ook tijdens de open dag uiterst serieus hebben genomen. Politiepaarden oogsten voortdurend bewondering en op de schietbaan ontdekte menig schutter dat schieten ook echt een `vaardigheid' is.

Verkeersveiligheid
Met een kantelsimulator en een slipbaan is ook het onderwerp verkeersveiligheid nadrukkelijk op de agenda geplaatst. Waardevolle tips en aanvullende informatie zijn gegeven door de medewerkers van de unit verkeer, die alles wist te vertellen over ongevalsanalyses, de nieuwe (digitale) rollentestbanken en de tintman, een gloednieuw testsysteem om de lichtdoorlatendheid van autoruiten vast te stellen.

Open dag
De 10.000 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik een blik in de
- overigens voor deze dag speciaal leeg gemaakte - cellengang te werpen. Voor het eerst en misschien ook wel voor het laatst, want als hier arrestanten verblijven, is toegang voor bezoekers strikt verboden. En de enthousiaste autoliefhebbers genoten van de aanwezigheid van de gloednieuwe politieauto's die - nog maar kort na de Europese aanbesteding - gepresenteerd konden worden in de static show. Aangevuld met zelfs een pantserwagen van de Koninklijke Marechaussee.

Enthousiast
En zo was de landelijke politiedag een evenement vol enthousiaste reacties. Ook van de commissaris van de koningin in Gelderland, de heer C. Cornielje en de burgemeester van Ede, mevrouw Netelenbos. Ook zij mengden zich onder de bezoekers om dit bijzondere evenement gewoon mee te maken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---