Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (13/10)

TILBURG, 13 oktober 2007

Jongens aangehouden voor diefstal uit kledingkast zwembad TILBURG: Diefstal van kleding uit een kledinglocker van het zwembad is een tweetal jeugdigen uit Tilburg duur te staan gekomen. Het tweetal, een 15-jarige en een 16-jarige jongen, hadden die avond gezwommen in het Stappegoorzwembad en waren met de bewakingscamera betrapt. Zij waren echter al naar huis toen de diefstal werd ontdekt. Met behulp van de ouders van de daders konden diezelfde avond de goederen weer terug naar de rechtmatige eigenaar en is het tweetal meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer naar huis. In het jeugdoverleg zal worden besloten wat er met het tweetal moet gebeuren.

14-jarige aangehouden voor aanbrengen graffiti
TILBURG: Een 14-jarige jongen op een fiets trok de aandacht van de politie toen hij bij het zien van de sterke arm er hard vandoor ging. Bij controle bleek de jongen een spuitbus met verf weggegooid te hebben waarmee hij graffiti had aangebracht. Het bleek dat de verdachte op een gebouw aan de Benatzkystraat de graffity had gespoten. De jongen is aangehouden en na verhoor met een bekeuring op zak heengezonden.

Politie houdt man aan voor mishandeling
TILBURG: een 31-jarige inwoner van Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het mishandelen van een 28-jarige plaatsgenoot. De verdachte had het slachtoffer gevraagd om een vuurtje. Toen hij deze niet bleek te hebben ontstond een woordenwisseling waarna de verdachte het slachtoffer op zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drietal aangehouden na mishandeling stadsgenoot
TILBURG: Een 26-jarige inwoner van Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen door een groep van vijf jongeren. De reden van dit alles is onbekend. Wel wist het slachtoffer de politie te vertellen dat hij de daders kende. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld en kon drie van de verdachten aanhouden in een woning in de Tuinstraat. De verdachten, twee 19-jarige en een 20-jarige inwoner van Tilburg, zijn inverzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Auteur: Nicolette Bovenhorst