Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (13/10)

BREDA, 13 oktober 2007

6 aanhoudingen tijdens drukke uitgaansnacht
BREDA: tijdens een drukke uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een zestal aanhoudingen verricht. Een 67-jarige en een 56-jarige inwoner van Breda zijn aangehouden voor openbare dronkenschap. Beiden weigerde bij de aanhouding mee te werken. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en ter ontnuchtering.
Een 17-jarige inwoner van Breda is aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij is in de loop van de ochtend heengezonden. Een 18-jarige inwoner van Breda was vervelend in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Hij is aangehouden en in de loop van de nacht weer heengezonden. Een 29-jarige inwoner van Breda wilde tijdens de aanhouding van zijn 17-jarige vriend proberen een agent te schoppen. Dit kon snel voorkomen worden en de verdachte is eveneens aangehouden. Ook tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

De politie in het horecagebied is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Brand in schuur na kortsluiting hennepkwekerij
ETTEN-LEUR: Kortsluiting in een hennepkwekerij is vermoedelijk de oorzaak van een brand in een schuur op het Schuitvaartjaagpad. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur ontstond de brand in de schuur. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel afbrandde. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit heeft echter geen gevaar opgeleverd voor de volksgezondheid. Vandaag zal een gespecialiseerd bedrijf de asbest afvoeren. In de schuur was een hennepkwekerij gevestigd. Alle 272 planten zijn inbeslaggenomen. De eigenaar van de kwekerij, een 48-jarige inwoner van Etten-leur is zaterdagochtend gehoord. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Aanhouding tweetal op heterdaad
BREDA: Een getuige had in de nacht van vrijdag op zaterdag gezien dat er mensen liepen op het bouwterrein van t Turfschip aan de Kloosterlaan. Een politieagent zag plotseling een tweetal mannen het bouwterrein afkomen met een voorwerp. De verdachten, een 21-jarige inwoner van Goirle en een 23-jarige inwoner van Breda, zijn aangehouden. Zij hadden van de bouwplaats een drukspuit meegenomen. Deze is inbeslaggenomen. Het tweetal is inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst