Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 13 oktober 2007

Richardson en Gravenstijn zevende in Minsk

Op de wereldbekerwedstrijd in het Wit-Russische Minsk zijn judoka's Shareen Richardson (-52 kg) en Deborah Gravenstijn (-57 kg) als zevende geëindigd. Beiden moesten zich in de herkansingsfinale gewonnen geven. Richardson kende een gemakkelijke openingspartij, doordat haar tegenstandster niet op kwam dagen. In de tweede ronde versloeg ze de Duitse Tarangul. In de kwartfinale verwees Kharitonova (RUS) Richardson naar de herkansingsronde. Na winst op Bardashevich (BLR) kon de 23-jarige judoka met een overwinning op de Britse Singleton zich plaatsen voor de strijd om het brons. Maar Singleton, dit jaar zevende op het WK, zegevierde met een minimaal verschil, een straf tegen Richardson.

Kitty Bravik, de andere deelneemster in de klasse -52 kg, verloor haar eerste partij van Kraeh (GER) en kreeg geen herkansingsmogelijkheid.

Ook Gravenstijn lukte het niet om zich bij het laatste Olympische kwalificatietoernooi van 2007 te plaatsen voor de strijd om het brons. In de eerste ronde werd Starubinska (UKR) eenvoudig verslagen. Hierna volgde een kwartfinale tegen de Poolse Kolodzej. Het lukte Gravenstijn niet om zich te revancheren voor de verloren bronzen partij tijdens de Super World Cup in Rotterdam, eind september. Opnieuw was de Poolse te sterk. In de herkansingsronde won Gravenstijn haar eerste partij van Gromova (RUS), maar de Duitse Hein schakelde de Nederlandse alsnog uit.

De zevende plaats levert beide judoka's zes punten op voor de Olympische ranking.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl