Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland pakt overtuigende pole position

A1 Team Nederland vertrekt morgen de A1GP Hoofdrace op Brno vanaf pole position. In de beslissende kwalificatierun zette Jeroen Bleekemolen een tijd neer van 1'44.649 en was daar overtuigend de snelste. Het is voor A1 Team Nederland de tweede pole position in A1GP, na de stratenrace in Peking vorig jaar.

In de laatste vrije training had A1 Team Nederland opnieuw laten zien dat het dit weekend voorin mee kan doen, Jeroen Bleekemolen zette een tweede tijd neer.

Daarna was het tijd voor de kwalificatie. In de eerste sessie voor de Sprintrace was A1 Team Nederland nog tweede, vlak achter Zuid Afrika. De tweede run ging Bleekemolen met gebruikte banden de baan op, maar spinde vlak voor het ingaan van zijn vliegende ronde. Helaas kon A1 Team Nederland de tweede plek niet vasthouden en zal het de Sprintrace als vijfde beginnen. Een positie overigens waarvan het op Zandvoort op het podium wist te eindigen. A1 Team Zuid Afrika start de Sprintrace morgen vanaf pole position.

Jeroen bracht de auto net na het begin van de eerste kwalificatiesessie voor de Hoofdrace terug de pitbox in, waar het team vol aan de slag ging om alles weer helemaal klaar te krijgen. Daarna liet A1 Team Nederland zien waartoe het in staat is dit weekend. In de eerste run was Bleekemolen al de snelste en in de tweede run zette hij zijn eigen tijd nog een keer flink scherper.

Jeroen Bleekemolen was natuurlijk waanzinnig blij met zijn pole position; "Ik ben heel blij dat ik het nu heb kunnen doen. Weliswaar hebben we al eerder een pole gepakt, maar dat was niet echt een kwalificatie. Het ziet er ook goed uit voor de races denk ik, we zijn ook op gebruikte banden steeds voorin te vinden dit weekend. Ik zie geen reden waarom we niet voor de overwinning kunnen gaan morgen. We gaan alles geven morgen en dan zien we waar we eindigen. Q3 ging nog niet helemaal volgens plan met de nieuwe banden. We stonden weliswaar nog eerste, maar ik verwachte al dat anderen nog veel sneller zouden gaan. Gelukkig konden we nog een hele goede ronde neerzetten in Q4 en dat was genoeg voor de pole position. Tijdens de Sprintrace kwalificatie probeerde ik hard te pushen op gebruikte banden en verloor de auto toen ik het rechte stuk opkwam. Anderen hadden twee sets nieuwe banden voor de Sprintrace kwalificatie, wij niet. We hebben eigenlijk na de spin niet veel aan de auto veranderd, het hele weekend zijn we al competitief. We hadden dus al het vertrouwen om in beide races voorin te kunnen staan. Ten opzichte van vorig jaar zijn we als team enorm gegroeid en dat zie je nu ook hier."

Jan Lammers sprak van een super goede job; "Pole position blijft natuurlijk een beetje een overwinning zonder punten, maar het is wel super voor de motivatie van het hele team. Een super goede job ook. Eerst spin je van de baan en als coureur ben je dan kwetsbaar en kan het ten koste gaan van je zelfvertrouwen. Jeroen bleef perfect overeind en iedereen bleef rustig en goed nadenken. Het gaat te ver om te zeggen dat we domineerden, maar deze tijd was wel een overtuigende pole. Echt op snelheid en op een circuit dat voor ons vorig jaar nog een van de moeilijkste was. Nu moeten we nog het moeilijkste doen, deze pole vertalen in een overwinning morgen. We gaan door met wat we aan het doen waren en hopen dat we morgen de belangrijkste prijs in ontvangst mogen nemen."

Morgen start de A1GP Sprintrace om 11.00 uur met een rollende start. De A1GP Hoofdrace, met een staande start en twee verplichte pitstops, waarbij het raamwerk voor de tweede pas 30 minuten voor de start bekend wordt gemaakt, start om 15.00 uur. RTL7 zend de Hoofdrace live uit, voorafgegaan door een integraal verslag van de Sprintrace. De uitzending start om 14.00 uur.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl