Veel belangstelling voor Landelijke Politiedag in Noordwijk

Noordwijk - Naar schatting 7000 mensen bezochten zaterdag 13 oktober de Landelijke Politiedag in Noordwijk. Behalve de demonstraties van politiewerk trokken ook de paviljoens waarin informatie werd gegeven over de vacatures bij Politie Hollands Midden veel belangstelling.

Politie Hollands Midden organiseert elk jaar samen met de Koninklijke Marechaussee de Landelijke Politiedag in een van haar vier politiedistricten. Dit jaar was dat in de Duin- en Bollenstreek. De dag werd gehouden op het parkeerterrein tegenover het politiebureau in Noordwijk.

Enthousiaste inzet

Het doel van de dag was om belangstellenden zelf te laten beleven hoe veelzijdig en bijzonder politiewerk is en ze zo te interesseren voor een baan bij het korps. Dankzij de enthousiaste inzet van honderdtwintig politiemedewerkers is dat zeker gelukt. De demonstraties van onder andere de politiebikers, de ME en politiehonden trokken veel bekijks. Het publiek kreeg ook de gelegenheid om deel te nemen aan de demonstraties.. Een spectaculair onderdeel van de dag was de landing van de politiehelikopter op een grasveld in de buurt. De Duojumpkampioenen Alex en Pascal vermaakten de kleintjes met hun ingewikkelde danspassen. En ook de politievoertuigen en de politiepaarden hadden veel bekijks, vooral van ouders met kinderen. De politiedag werd tegen 16.00 uur afgesloten met de quiz 'Petje op - petje af.' Die werd na 8 vragen gewonnen door een 6-jarige, die nu de titel 'Politieprofessor' mag dragen en over 12 jaar natuurlijk naar de politieschool gaat.

Veel interesse voor baan bij politie

De paviljoens waarin belangstellenden in gesprek konden gaan met (allround)politiemedewerkers, politievrijwilligers, meldkamermedewerkers en politie- en recherchekundigen trokken veel mensen die zeer geĂŻnteresseerd bleken in een baan bij de politie. Ook het paviljoen waarin je een politieuniform kon aantrekken en jezelf laten vereeuwigen door een sneltekenaar was heel populair.

Op www.politie.nl/hollands-midden staat een uitgebreide foto-impressie van de Landelijke Politiedag in Noordwijk.