Beautiful People Event 2007 het kunstzinnigste evenement van het jaar

21/09/2007 10:16



Beautiful People



Rotterdam 21 september- Van 14 tot en met 26 oktober is heel Nederland getuige van het leukste en kunstzinnigste evenement van het jaar. De Beautiful People Foundation organiseert in samenwerking met Kunstenaars? en Stichting ACCU het Beautiful People Event 2007. Dit evenement staat geheel in het teken staat van kunst gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Begin 2007 riep de Beautiful People Foundation een verkiezing uit onder een groot aantal ateliers in Nederland om hun mooiste werken in te sturen. Zes van deze ontwerpen gaan het servies van de Beautiful People Collectie 2008 sieren. Meer dan 100 werken werden ingestuurd en deze zijn allemaal te bewonderen tijdens de expositie op het Westergasterras in Amsterdam.

Wij willen met dit evenement kunst van deze groep kunstenaars onder de aandacht brengen bij een groter publiek. Verder willen wij bedrijven bewust maken dat zij een maatschappelijk functie kunnen vervullen op dit gebied.

Naast de expositie worden er drie evenementen georganiseerd die enkel te bezoeken zijn op uitnodiging:

Theater en Netwerkdag
Het Beautiful People Event wordt op 14 oktober officieel geopend met de Theater- en Netwerkdag. Theater Maatwerk, een theatergroep bestaande uit acteurs met een verstandelijke beperking, komt met de voorstelling Voorbijgangers. Daarna is er een borrel waar de bezoekers volop kunnen netwerken.

Kinderdag
Op vrijdag 21 oktober worden kinderen samen met mensen met een verstandelijk beperking en een aantal kunstenaars uitgedaagd om een bijzonder kunstwerk in elkaar te zetten. Stichting ACCU verzorgt hiervoor een aantal workshops. Op deze dag komen de kinderen op een speelse manier in contact met mensen met een verstandelijke beperking.

Grand Finale
Het Beautiful People Event wordt op 26 oktober afgesloten met de Grand Finale. Tijdens deze avond worden de zes gekozen werken op spectaculaire wijze bekend gemaakt en ontvangen de zes kunstenaars de Beautiful People Award, een geldprijs en een coachingstraject, aangeboden door Kunstenaars?. De avond wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok en Ans Markus. Een veilingmeester van Sotheby's sluit de avond in stijl af met het veilen van de gekozen werken.

Expositie
Tussen deze evenementen is de expositie voor iedereen vrij te bezoeken. De expositie is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur.





http://www.beautifulpeople.nl