Ingezonden persbericht


30 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Omgang 10 4724 EP Wouw Tel: 0165 30 18 39 E mail: info@indenwouwdfluit.nl Website : www.indenwouwdfluit.nl

Wouw, 1 oktober 2007

Openingsconcert 30 jaar concerten In den Wouwdfluit Zondag 14 oktober door het Harp Duo Manrique uitgebreid met altiste Karin Dolman

Zondag 14 oktober opent het Harp Trio Manrique de 30e jaargang van de concerten In den Wouwdfluit te Wouw. Het Trio bestaat uit Ellen Versney harp, Antonio Cabedo fluit en Karin Dolman Altviool. Zij gaan een zeer origineel programma spelen met Rime van Ton de Leeuw, Trio nummer 10 van Henk Badings, Garten von Freuden van Sofia Goebaidulina en de Sonate van Claude Debussy.

Ellen Versney is sinds 2001 solo harpiste van het Radio Filharmonisch Orkest. Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Teresia Rieu en behaalde in 1993 haar Solisten Diploma cum laude. Daarnaast heeft zij in Londen gestudeerd bij Thelma Owen en masterclasses gevolgd bij Susann McDonald (USA), Tatyana Tauer (Rusland), Edward Witsenburg en Vera Badings. Zij heeft gewerkt onder dirigenten als Sawallish, Rattle, Haitink, Gergiev, Kagel en chefdirigent Chailly, die haar beschreef als "a remarkably gifted harp player with outstanding musical sensitivity, intuition and secure technical abilities". Antonio Cabedo afkomstig uit Valencia is sinds 1998 solo fluitist van Het Brabants Orkest. Reeds op zeventienjarige leeftijd sloot hij - cum laude - zijn opleiding af aan het Conservatorio Superior van Valencia in Spanje en won een beurs om verder te studeren aan het Conservatoire de Paris bij Raymond Guiot en Alain Marion. Deze studie sloot hij af met een eerste prijs. In Nederland speelde hij met onder meer het ASKO ensemble en sinds 1998 in duo 'Manrique' met harpiste Ellen Versney. Altvioliste Karin Dolman studeerde viool en altviool aan het Rotterdams Conservatorium bij o.m. Vaclav Novak en Henk Guittart. Verder volgde zij masterclasses bij Rivka Golani en Kim Kashkashian. Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus was zij prijswinnaar op het Lionel Tertis altvioolconcours. Thans is zij werkzaam als altvioliste in o.a. het DoelenKwartet, het Ophelia Trio en het Trinitas Trio.

Zondag 14 oktober:
Entreeprijs E 12,00 incl. programma, koffie en het Wouwdfluitkoekje Zaal open 15.30 uur
Om 11.30 geeft Jan Walraven zijn orgelbespeling entree E 3,50 Zaal open 11.00 uur
www.indenwouwdfluit.nl


---- --