Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard ontmoet Muziekacademie Tienen

CMD Valkenswaard ontmoet Muziekacademie Tienen

Het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) in Valkenswaard en de Academie Regio Tienen - Muziek, Woord en Dans (België) organiseren op zondag 14 oktober aanstaande een 'muzikale ontmoetingsdag'. De hele dag werken docenten en leerlingen rond harmonie-, piano- en accordeonmuziek in verschillende workshops. In de namiddag wordt de uitwisseling afgesloten met een concert in de theaterzaal van De Hofnar.

Samenwerking en concert
In maart 2003 hebben leerlingen en docenten van het CMD uit Valkenswaard voor het eerst kennisgemaakt met collega's van de toenmalige Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans uit Tienen. Op zondag 14 oktober 2007 vindt dit unieke evenement tussen de twee 'jumelage-steden' voor de derde keer plaats. De docenten van het CMD in Valkenswaard en de Academie Regio Tienen, Muziek, Woord en Dans gaan weer samenwerken. Er zijn verschillende workshops onder begeleiding van docenten uit de beide steden. Het aanbod is zeer gevarieerd. De organisatie verwacht zo'n 180 deelnemers waarvan ongeveer de helft vanuit Tienen naar Valkenswaard komt.

Aan het einde van de dag, om 16.00 uur, is er een afsluitend concert in de theaterzaal van De Hofnar. Iedereen is van harte welkom. De toegang voor de slotuitvoering is slechts EUR 2,-. Reserveren is raadzaam als men zeker wil zijn van een plaats in de zaal. Hiervoor kan men terecht bij de kaartverkoop van De Hofnar op telefoon 040-2074020.