Provincie Utrecht

provincie Utrecht

Appelplukdag provincie Utrecht

8-10-2007 -

Kom op 14 oktober appels plukken bij Fort Vechten

Op zondag 14 oktober wordt u van harte uitgenodigd appels te komen plukken in de boomgaard direct naast Fort Vechten in Bunnik. Deze Appelplukdag vindt plaats op een bijzonder terrein: op de plek van de boomgaard heeft vroeger het Romeinse castellum Fectio gelegen. Plukken op een historische plek, dat is het motto van deze leuke activiteit. De Appelplukdag wordt georganiseerd door de provincie Utrecht en de Stichting Zuilen en Vecht.

Romeins tintje
Momenteel is de boomgaard ook de plek van het project `ROMAN'. Aan de hand van diverse kunstobjecten tussen de fruitbomen wordt over het Romeinse verleden aldaar verteld. Naast de lekkere appels - er is genoeg om wat appeltjes mee naar huis te nemen - kunt u ook iets te weten komen over de plek zelf: over waarom de grond waarop u staat zo belangrijk is geweest voor Utrechts historie.

Plukinstructie om 9.30 uur
De dag begint om 9.30 uur met het uitdelen van schorten en een instructie over hoe u het beste de appels kunt plukken van de laagstambomen. Er wordt geplukt tot ongeveer 16.30 uur. Van de appels wordt heerlijke sap gemaakt. In verband met het materieel verzoeken wij u om zich voor deze dag op te geven via:
springertuin@zuilenenvecht.nl.
Natuurlijk bent u gedurende de dag ook welkom om gewoon een kijkje te komen nemen in de boomgaard en een appeltje te plukken voor eigen consumptie. Hiervoor is opgave vooraf niet nodig. De ingang van de boomgaard bevindt zich vlak naast de ingang van Fort Vechten aan de Marsdijk in Bunnik.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de route kunt u terecht op Fortvechten (www.fortvechten.nl) en wilt u alvast wat weten over het kunstproject zie hiervoor: www.provincie-utrecht.nl/roman.

.

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon 2015