Gemeente Dongen


Kwartiermakersfestival in Dongen

Het kan niemand ontgaan zijn, het jaar 2007 staat geheel in het teken van Dongen Uit de Kunst. In dit verband is er een samenwerking tussen gemeente Dongen, DWV en Het Kwartiermakersfestival Midden Brabant ontstaan. De officiële opening van het vijfde Kwartiermakersfestival is op zondag 14 oktober, om 13.00 uur in Dongen!

Het Kwartiermakersfestival beoogt meer begrip voor - en een betere integratie van - mensen met een psychiatrische handicap. Hoewel psychische problematiek iedereen kan overkomen bestaan er over deze groep mensen veel misverstanden en vooroordelen. Het festival benut een brede culturele invalshoek (Informatie & voorlichting, film & fotografie, literatuur & gedichten, muziek, kunst & creativiteit, theater & kleinkunst en sport) om mensen met én zonder psychiatrische geschiedenis samen te laten werken en talenten aan een groot publiek te tonen.

Spelen met eigenaardigheden
Door activiteiten, die te vatten zijn onder de noemer spelen met eigenaardigheden wordt in de samenleving kwartier gemaakt voor de mens met een psychische kwetsbaarheid. Cultuur is een schitterend medium voor contact en ontmoeting. Het Kwartiermakersfestival bevordert integratie en verminderd vooroordelen.

Opening en kunstroute
Op 14 oktober, 13.00 uur is de knallende en symbolische opening van het festival op het Wilhelminaplein. Aansluitend start om 14.00 uur een kunstroute dwars door Dongen. Hiervoor hebben (on)bekende kunstenaars werk aangeleverd. De routes zijn verkrijgbaar tijdens de opening en via de site. Binnen de route is er in elk pand een verrassend extra aanbod:

- Inloopworkshop EigenAardig portret tekenen door kunstenaar Jofke van Loon

- Voordracht uit Oog en Bliksems door Nelleke Grönloh
- Vertoning 4 portretten (een documentaire over Kwartiermakers)
- Optreden van de band Geen Gezelligheid Zonder Muzikale Begeleiding (GGZMB).

Bezoek het belevingskunstwerk
De organisatie is verheugd met de komst van Het Hoofdkwartier! Dit is een zogenaamd belevingskunstwerk. Een audiovisuele ontdekkingsreis door de wereld van autisme. Van 14 tot en met 28 oktober is het te bezoeken bij het Dr. Maassen woon-zorgcomplex, Min. Goselinglaan 4. Openingstijdentijden door de week: Van maandag t/m vrijdag: 14.00 - 16.15 uur en 19.00 - 21.00 uur. Op woensdagmiddag 17 oktober en 24 oktober geopend tot 17.30 uur. Op 26 oktober is er een extra ochtendopenstelling.
Openingstijdentijden weekend: Op zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur

Activiteiten
Van 13 t/m 20 oktober zijn er binnen en buiten Dongen dagelijks allerlei activiteiten. Kijk voor het volledige programma op: www.kwartiermakersfestival-mb.nl

Laatst gewijzigd: 10-10-2007