KFC en het World Food Programme werken samen tegen honger

10/10/2007 18:31



KFC



World Hunger Relief Week: grootste wereldwijde charity samenwerking ooit

Amsterdam - Kentucky Fried Chicken (KFC) en de andere merken van Yum! Brands Inc. (Pizza Hut, Taco Bell, Long John Silver's, A?) werken in oktober samen met het World Food Programme (WFP). Van 14 tot 20 oktober vindt de World Hunger Relief Week plaats. 1.000.000 medewerkers in 35.000 company en franchise restaurants in 112 landen worden gemobiliseerd om actie te voeren tegen honger. Yum!, het grootste restaurantconcern ter wereld, ziet het als zijn verantwoordelijkheid om de hongerproblematiek onder de aandacht te brengen en te helpen honger te bestrijden.

Honger bedreigt de wereld
Meer dan 850 miljoen mensen gaan elke avond met honger naar bed in alle uithoeken van de wereld. Honger is de grootste bedreiging voor de gezondheid in de wereld. Elke 5 seconden sterft er ergens ter wereld een kind als gevolg van honger. Er sterven zelfs meer mensen door honger dan door oorlog, tuberculose en AIDS gecombineerd.

Grootste wereldwijde samenwerking ooit
Yum! ziet het als grootste restaurantconcern ter wereld als zijn verantwoordelijkheid in actie te komen tegen honger. Meer dan 1.000.000 medewerkers en 125 miljoen gasten per week worden met deze samenwerking gemobiliseerd. Met elkaar kunnen zij het verschil maken in de strijd tegen honger. Yum! en WFP hopen dankzij deze samenwerking honderdduizenden kinderen te kunnen voeden.

Alle donaties komen volledig ten goede aan het bestrijden van honger; De Yum! Foundation neemt de overheadkosten van de WFP voor haar rekening. Alle donaties worden direct ingezet voor noodhulp in de armste landen van de wereld. Het kost de WFP gemiddeld slechts 19 Dollarcent om een kind met een schoolmaaltijd te voeden!

De World Hunger Relief Week adresseert de harde werkelijkheid dat er 850 miljoen mensen lijden aan honger, elke dag. De situatie wordt alleen maar erger, door het samenkomen van het volgende: stijgende grondstofprijzen en hogere wereld voedselprijzen; droogtes en overstromingen door klimaat veranderingen; een toename van conflicten en oorlog als wel een groeiende bevolking. Met de snelheid van deze ontwikkelingen is de verwachting dat voedselprijzen met 35% gaan stijgen in de volgende 2 jaar, wat een afname van de hoeveelheid mensen die gevoed kunnen worden tot gevolg zal hebben.

"Deze campagne zal de bekendheid van het honger probleem onder de aandacht van tientallen miljoenen mensen brengen", zegt Josette Sheeran, executive director van de World Food Programme, die hieraan toevoegt dat de werelds grootste humanitaire organisatie elke vorm van sponsoring zal gebruiken om haar grootste nood te financieren. " Met demografische trends, klimaat verandering en snel stijgende grondstofprijzen - is de uitdaging om de hongerige te voeden stijgend", zei ze, waaraan ze toevoegde dat de innovatieve aanpak om publieke bekendheid en sponsoring te krijgen kritisch zijn .

World Food Programme
WFP is de grootste humanitaire voedselhulporganisatie ter wereld. De organisatie is onderdeel van de Verenigde Naties en voedt jaarlijks 90 miljoen mensen, waaronder 58 miljoen kinderen, in 80 van de werelds armste landen.

Samenwerking KFC - WFP in Nederland
In Nederland zullen alle 26 KFC restaurants, zowel corporate als franchise, en alle bijna 1000 medewerkers zich inspannen om dit goede doel onder de aandacht te brengen en sponsorgelden te verzamelen. De consument zal de samenwerking in elk restaurant ervaren doordat alle reclame materialen in en rondom het restaurant worden ingezet en de website. De consument kan bijdragen door een speciaal product te kopen, waarvan KFC Nederland een gedeelte van de marge zal afstaan voor het goede doel, of gewoon een vrijwillige bijdrage te doen. Daarnaast organiseert KFC Nederland een aktie met al haar medewerkers en toeleveranciers, waarbij iedereen zichzelf actief zal inzetten om fondsen te werven.

Over KFC
Kentucky Fried Chicken is een wereldwijde restaurant keten gespecialiseerd in de unieke bereiding van verse kip. Opgericht in 1939 door Colonel Harland Sanders. Hoewel KFC in de jaren zeventig naar Nederland kwam, is de keten de laatste jaren gegroeid van 4 restaurants in 2001 naar 26 restaurants anno 2007. KFC is onderdeel van Yum! Brands Inc., waar ook Taco Bell en Pizza Hut onder vallen. Yum! is met meer dan 35.000 restaurants in meer dan 112 landen het grootste restaurantconcern ter wereld. KFC heeft wereldwijd meer dan 14.000 restaurants.

Voor meer informatie, kijk op www.kfc.nl , www.fromhungertohope.com en www.wfp.org/dutch/





http://www.kfc.nl