Sotheby's veilt werk van Beautiful people

11/10/2007 12:24

Kunstenaars & Co

Van 14 tot en met 26 oktober gaat het Beautiful People Event van start, georganiseerd door Beautiful People Foundation in samenwerking met Kunstenaars?. Dit grote evenement staat in het teken van kunst gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Drie weken lang zullen meer dan 100 schilderijen te bewonderen zijn en worden er verschillende evenementen georganiseerd. De schilderijen zijn ingezonden door de verschillende ateliers die meedingen naar de Beautiful People Award. De prijs bestaat uit de plek op het cappuccino- en espressoservies van 2008 en een jaar lang coaching door professionele kunstenaars. Het event begint op 14 oktober om 14.00 uur met de voorstelling 'De voorbijgangers' Theater Maatwerk, een theatergroep van acteurs met een verstandelijk beperking. Op zondag 21 oktober is het Beautiful People event toegankelijk voor kinderen. Genodigden kunnen samen met hun kinderen kennismaken van de kleurrijke wereld van de kunstenaars. De volwassenen laten hun kinderen achter in de handen van onze bijzondere kunstenaars en hun begeleiders, die samen een kunstwerk creëren. Doel van deze dag is om kinderen op jonge leeftijd op een mooie manier in contact te brengen met mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Grand Finale op 26 oktober worden de winnaars op spectaculaire manier bekendgemaakt. De hele avond wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok en Bas Westerweel. Ans Markus is aanwezig om de prijzen uit te reiken.

Ten slotte veilt het grootste en meest prestigieuze veilinghuis ter wereld, Sotheby's de werken van de kunstenaars. Locatie: Gebouw Westerunie op het Westergasterras
Klonneplein 4-6
1014 DD Amsterdam

Wij nodigen pers van harte uit om aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via beautifulpeople@kunstenaarsenco.nl




http://www.beautifulpeople.nl