Ingezonden persbericht



---
PERSBERICHT

RTV Oost maakt muziekfeest van radioprogramma
'' BZN66' op eerste 'Toppers van Toen LIVE'

Hardenberg-, Voor het eerst in de geschiedenis van RTV Oost gaat een populair radioprogramma als muziekevenement 'de boer op'. Uitgaanscentrum Podium Hardenberg en de directie van RTV Oost hebben elkaar gevonden in een samenwerking waarin Podium de titel van het radioprogramma 'Toppers van Toen' mag gebruiken voor het muziekevenement 'Toppers van Toen LIVE'. In beginsel gaat Podium dit muziekfeest enkele keren per jaar organiseren voor de liefhebbers van de toppers van toen. Voor 'Toppers van Toen LIVE' haalt Podium bekende Nederlandse of buitenlandse bands naar Hardenberg voor een greatest hits-set. Daarnaast is er altijd een tweede band die past in het karakter van het muziekfeest.

Radio Oost kent sinds mensenheugenis op zaterdagmiddag het gouwe ouwe muziekprogramma 'Toppers van Toen' van presentator Bert Wijfjes die als dj werkte bij 'zeezenders' als Radio Caroline, Atlantis en Radio Mi Amigo. Op 18 januari 1976 verliet Bert Bennett, de toenmalige artiestennaam van Bert Wijfjes, het station Mi Amigo om terug te keren naar Nederland. Het is dezelfde Bert Wijfjes, de stem van het Radio Oostprogramma, die ook het muziekspektakel 'Toppers van Toen LIVE' gaat presenteren. Toppers van Toen LIVE is meer dan bandje kijken. Het begint in de schitterende hal van Podium. In een RUR-achtige setting praat Bert Wijfjes met de optredende artiesten waarbij het publiek uiteraard mee kan doen. Wat is er leuker dan muzikale herinneringen ophalen uit de tijd van toen met de artiesten van toen.

Daarna verhuizen artiesten en publiek naar de grote Podiumzaal waar louter greatest hits worden gespeeld door maar liefst twee bands. Op zondag 14 oktober is de kick off met Renée & the Alligators. Deze band heeft in de tientallen jaren dat hij bestaat meerdere gedaantes aangenomen. Van instrumentaal naar zang en van rock 'n roll, via Beatles, Mersey beat, middle of the road naar funk. Op 14 oktober speelt de band louter haar grootste hits uit vervlogen tijden. Daarna zal dj Bert Wijfjes (of is het toch weer Bert Bennet die we zien?) optreden waarna plaats wordt gemaakt voor de hoofdact: 'BZN66'. Het 'oude' BZN met in de gelederen Tol & Tol speelt de stevige toppers van toen, maar ook Annie Schilder zal er zijn om haar allereerste BZN-hits te brengen. Tijdens de afterparty kunnen de voetjes van de vloer o.l.v. dj/presentator Bert Wjfjes.

Mensen die de moeite nemen op de 'brommer' (Zundapp, Tomos, Kreidler of Puch) te komen worden beloond want deze hebben gratis entree. De brommers worden gedurende het evenement bewaakt gestald in de dancing van Podium die ook open gaat voor het publiek. Op die manier komt zelfs het 'brommer kieken' nog even terug.

Zondagmiddag 14 oktober a.s. 'Toppers van Toen LIVE' in Podium Hardenberg. De zaal gaat open om 15.00 uur, aanvang 16.00 uur. Kaarten á 17,50 euro via www.poppodium.nl. Alle informatie op www.poppodium.nl en www.rtvoost.nl/toppersvantoen