Ingezonden persbericht


-----------------------
Amsterdam, 6 september 2007

Hét wijntijdschrift voor liefhebber en professional

'KLASSIEK EUROPA'

"Weer in de lift?"

De klassieke wijnlanden van Europa zijn weer in opkomst. Een groei van de import van met name Franse wijnen was in 2006 na jaren van daling zichtbaar. Op zondag 14 oktober 2007 organiseert Perswijn al weer voor de vijfde keer deze toonaangevende proeverij van Europese wijnen in het Palace Hotel in Noordwijk. Behalve de weer stijgende populariteit wordt bovendien de grote variatie aan wijnen getoond. En ... alles is te proeven. Ook een selectie van 32 wijnen van boven de EUR 40,--. Vanaf EUR 1 per proefglas.

Op dit grote proefevenement zullen de meeste wijnproducerende landen van Europa vertegenwoordigd zijn. Er zullen meer dan 300 verschillende wijnen op de proeftafels staan. Wijnen natuurlijk uit Frankrijk, Spanje en Italië. Maar ook uit Griekenland, Duitsland, Oostenrijk en Portugal. Deze zijn overzichtelijk gerangschikt in de sfeervolle ballroom van het Palace Hotel. De bezoekers kunnen kennismaken met zeer uiteenlopende wijnen van grote kwaliteit.

Voor de bezoekers is er een wijnproefwedstrijd met als hoofdprijs een Cazebonne-wijnreis voor twee personen naar Bordeaux.

Ook zullen er verschillende wedstrijden en speciale proeverijen zijn, waar men als geïnteresseerde proever aan mee kan doen:
. Van Sauvignon Blanc (tot ¬ 1 Sauvignon Blanc (tot E 12,50) en Cabernet (tot E 10) zullen de beste wijnen door het Perswijnpanel worden gekozen. De 10 genomineerden per ras zijn te proeven!
. Wijnmakers en vertegenwoordigers van wijnbedrijven geven speciale proeverijen o.a
- "Domaine des Forges, Belgische passie voor klassieke Bourgogne"
- "Griekse Goden" o.a. Domaine Alpha Estate.
- "Diverse terroirs van de Toscane : Caparzo (Montalcino) , Borgo Scopeto (Chianti) en Sorbaiano (Montescudaio), proef de verschillen binnen Toscane.
- "Priorat, Penedes & Cosina Creativa Catalane : twee producenten en twee koks uit deze dynamische regio.

UNIEKE WINEROOM : Er zal in een aparte ruimte een doorlopende proeverij van de de mooiste wijnen van Europa plaatsvinden. Deze zijn per glas te kiezen en te proeven en met een creditcard tegen speciale prijzen af te rekenen. De WINEROOM is de eerste in zijn soort, mogelijk gemaakt door de nieuwste techniek van Enomatic.

Het gastronomische aspect wordt door het Palace Hotel verzorgd in samenwerking met Weterings Wijnen. Er wordt een speciaal dinerarrangement samengesteld die afgestemd is speciale Griekse wijnen. Alle informatie daarover is (binnenkort) te vinden op www.palacehotel.nl onder het thema "arrangementen".

Plaats : Palace Hotel te Noordwijk
Tijd : van 12.00 - 17.30 uur
Entree : E 14,50
Informatie & boekingen : www.wijnpers.nl/europa
Lunch- en dinerarrangementen : www.palacehotel.nl Ook voor de routebeschrijving.

Noteer ook het andere PersWijn evenement : ( Champagne aan Zee op 18 november in Hotels van Oranje te Noordwijk

KLASSIEK EUROPA

Zondag 14 oktober 2007

Palace Hotel - Noordwijk

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot :
André Sauerbier / Acquisitie & Evenementen
andre@wijnpers.nl
M 06-45010718


---- --